'CHP'nin karakteri çamur atmak'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ilçe kongrelerinde siyasi mesajlarını sürdürüyor... Kağıthane'de konuşan Erdoğan, CHP'ye yüklendi. Erdoğan "Anamuhalefetin çamur at izi kalsın mantığı ile hareket ettiğini" söyledi.

Yayınlanma: 21.09.2008 - 12:24
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kağıthane İlçe Teşkilatı'nın Kağıthane Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 3. Olağan Kongresi'nde şunları söyledi:
“Buradan ülkemin tüm insanlarına bir çağrı yapmak istiyorum. Güven ve istikrar çok önemli. Güven ve istikrarı zedelemeyin. Bu istikrar ve güveni zedeleyerek AKP’yi seçim sandıklarında mağlup ederiz diye düşünürseniz bu ülke kaybeder. Yeter ki milletimiz kazansın, biz kaybetmeye hazırız dedik. Hem bana hem de genel başkan yardımcıma iftira atanlar var. Dengir Bey, ‘Söylediklerinizi ispatlayın ben siyasetten ve vekillikten istifa edeceğim dedi. Eğer ispatlayamazsan ben çekil demiyorum. Çık televizyona ben müfteriyim de' dedi. Ama cevap gelmedi. CHP’nin karakteri bu. İftira at izi kalsın.”

Erdoğan yaptığı konuşmada, ''Türkiye ekonomisini o kırılgan yapıdan kurtarıyoruz. Yel esince bütün dalları kırılan o eski ekonominin yerinde şimdi istikrar ve güven temelinde yükselen bir ekonomi var'' dedi.

Başbakan Erdoğan, nereden nereye gelindiğini çok iyi bildiklerini ifade ederek, ''Bir bataklıktan ülkeyi çıkarıyoruz. Bir karanlık tünelden ülkeyi çıkarıyoruz. Şimdi gelinen noktada hala karamsarlık tohumları ekmek isteyenler, umutların yeşermesinden rahatsız olanlar var, ama emin olunuz, hariçten okunan gazeller bu gülistanı, bu gül bahçesini harap hale getiremeyecek'' dedi.

 

Fırat'ın Daveti

Erdoğan, salonda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'a yönelik ''iftiralar bulunduğunu'', Fırat'ın, kendisine ''iftira atanları'' televizyona çıkmaya davet ettiğini belirtti. Erdoğan, Fırat'ın, ''Eğer sen bunu ispatlarsan, ben siyasetten çekileceğim, milletvekilliğinden çekileceğim. Ama sen ispatlayamazsan ben milletvekilliğinden çekilmeni istemiyorum. Ama çık televizyona de ki, (Ben şerefsizim, namerdim, müfteriyim)'' dediğini aktardı.

Salonda bulunan Fırat'a, bu davetine yanıt gelip gelmediğini soran ve ''Hayır'' yanıtını alan Erdoğan, ''Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin karakteri budur. Gelemezler. Bunlar sadece 'iftira at, tutmazsa iz kalır' mantığıyla hareket ederler. Ben diyorum ki, AKP bünyesinde siyaset yapanlar olarak bu azim ve kararlılığın, birlik ve beraberliğin temsilcisi oldunuz. Türkiye, kalkınma kararını milletimizin bütün fertlerinin ortak iradesiyle vermiştir. Bu karardan dönüş yoktur. Biz iftira ile değil, hizmet ile meşgulüz. Farkımız budur'' diye konuştu.

 

''Yılbaşından sonra tekrar TL'ye geçiyoruz"

''Türkiye'ye inanmayanlar, milletimize güvenmeyenler bu hedefimizi boş hayalle karıştırıyorlar. Hayır, bu boş bir hayal değil'' diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bu ülkemizin potansiyellerini göz önüne alarak yapılmış bir gelecek planlamasıdır. Türkiye'ye karşı hiçbir rüyası olmayanların, aşkı, sevdası olmayanların, bizim hedeflerimizi gerçek dışı olarak değerlendirmeleri normaldir. 'Enflasyonu tek rakamlı hanelere çekeceğiz. Paranın sonundan 6 sıfırı atacağız, bütün köylerimize yol ve su götüreceğiz, 15 bin kilometre duble yol yapacağız' dediğimizde de bizi hayal kurmakla itham ediyorlardı. Ne oldu? Şimdi duble yollarda neredeyse 10 bin kilometreyi yakaladık. Paradan 6 sıfırı attık mı? Attık. Yılbaşından itibaren tekrar TL'ye geçiyoruz. Enflasyonda tek haneli rakamı yakaladık mı? Yakaladık. Son krizler sebebiyle şöyle bir dalgalanma oldu, ama yine aslına dönecek. Hiç endişeniz olmasın. Türkiye'ye bizim yapmamız gereken bir proje varsa bize tavsiye edin yapalım. Eğer onu yapmıyorsak bizi o zaman halka şikayet edin. O zaman halkım ne yapar, AKP'ye gereken tokadı atar. Ama bugüne kadar bir tane 'Şurası yanlış, bunun doğrusu budur' dediniz mi Allah aşkına? Bir tane gelin, söyleyin. Yok, yok... İşte biz buna üzülüyoruz. Sadece iftira kampanyası.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler