5. Avrupa Sosyal Forumu sona erdi

İsveç'in Malmö kentinde hafta boyunca süren 5. Avrupa Sosyal Forumu sona erdi. "2009: Avrupa'yı Değiştirmek İçin" başlığı altında ortak bir genel siyasi bildiriyi kabul eden örgüt ve dernekler, Avrupa'nın sosyal ve çalışma siyasetlerine karşı "derhal" kampanya başlatılması çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 21.09.2008 - 13:46
Abone Ol google-news

İsveç'in Malmö kentinde hafta boyunca süren 5. Avrupa Sosyal Forumu sona erdi.

İsveçli organizatörlerden Peter Larsson, foruma bu yıl resmi kayıtlı 10 bin kişinin katıldığını, kayıt gerektirmeyen kültürel faaliyetlerde de çok sayıda kişinin yer aldığını belirtti.

Atina'da 2006'da düzenlenen bir önceki Avrupa Sosyal Forumu'na 30 bin kişi katılmıştı.
Malmö'deki Genel Kurul'da bugün bir araya gelen çeşitli sosyal hareketler, nihai bildiri metni üzerinde uzlaşamasa da, diğer örgüt ve sivil toplum kuruluşları bildiri için son dakikaya kadar müzakereleri sürdürdü.

"2009: Avrupa'yı Değiştirmek İçin" başlığı altında ortak bir genel siyasi bildiriyi kabul eden örgüt ve dernekler, Avrupa'nın sosyal ve çalışma siyasetlerine karşı "derhal" kampanya başlatılması çağrısında bulundu.

NATO'nun 60. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 4 Nisan 2009'da Avrupa'da eş zamanlı gösteriler düzenlenmesi istenen bildiride, BM'nin 6 Aralıkta Polonya'da yapacağı iklim konferansı dolayısıyla, bu tarihin de bir eylem günü olması gerektiği belirtildi.

Foruma katılan örgüt ve kuruluşlar, Temmuz 2009'da İtalya'da yapılacak sanayileşmiş ülkeler G-8 zirvesine karşı alternatif bir toplantı düzenleneceğini açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler