Kemal Sunal'ın filmi 'gerçek' oldu

Başrollerini Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Halit Akçatepe'nin oynadığı ''Salak Milyoner'' adlı film, Kayseri'de gerçek oldu. Define bulmak için evinin altını 6 aydan beri kazan kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 18.01.2010 - 11:23
Abone Ol google-news

İncesu ilçesine bağlı Örenşehir köyünde Bülent Y. (30) define bulmak umuduyla oturduğu evin alt bölümünü kazma kürek ve ''hilti'' adı verilen elektrikli el aletiyle 6 ay boyunca kazdı.
Komşularının bir bölümü dışarı taşınan toprak ve kaya parçalarından şüphelenerek olayı jandarmaya bildirmeleri üzerine, Bülent Y, gece kazı yaptığı evde suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Jandarma ekiplerince toplam 8 metre uzunluğunda 2 metre yüksekliğinde 3 ayrı tünel haline getirilen kazı bölgesinde yapılan aramada, 1 adet hilti el aleti, 1 murç, 1 çapa, 2 adet kürek, 3 iş eldiveni, 5 toz maskesi ile elektrik tesisatı çekmek için kullanılan seyyar kablo ile aydılatmada kullanılan ampuller bulundu.

20 yıl önce bulunan sütun başlığı ilham vermiş

Gözaltına alınan Bülent Y'nin ifadesinde ''Evimiz yapılırken 20 yıl önce temel kazısı sırasında babam Roma dönemine ait bir sütun başlığı bulmuştu. Bu bölgede define olduğunu düşünerek kazı yapmaya başladım. Kazıda hiçbir şey bulamadım'' dediği öğrenildi. Bülent Y'nin eşi Emine Y. de eşinin daha önce bulunan sütun başlığı nedeniyle evlerinin altını kazdığını, ''kendilerini çekemeyen'' komşularının olayı ihbar etmiş olabileceklerini söyledi.

Örenşehir Köyü Muhtarı İbrahim İnan da bölgenin sit alanı olduğunu belirterek, ''Burada nereyi kazsanız tarihi eser bulunur. Bu nedele köyümüzde kazı yapmak yasak. Bülent Y. de daha önce babasının bulduğu sütun başlığını örnek alıp evin altını kazmış'' dedi. Yetkililer, kazı alanında bulunan el aletlerine el konulduğunu, Bülent Y'nin gözaltına alındığını ve soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.
 

'Salak milyoner'

Salak Milyoner, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı 1974 yapımı komedi sinema filmi. Filmde define bulmak için İstanbul'a gelen köylülerin büyük kentteki öyküsü anlatılıyor. Filmde Türk sinemasının bilinen kişilerinden Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Münir Özkul, Adile Naşit ve Halit Akçatepe gibi isimler rol alıyor. Filmin konusu özetle şöyle, Kayserili Behçet, ölüm döşeğinde oğulları Saffet, Himmet, Hayret ve Gayret'e İstanbul'a gidip Mehmet Çavuş'u bulmalarını ve Mehmet Çavuş'ta onlara ait bir define haritası olduğunu söyler. Bunun üzerine yola koyulan kardeşler İstanbul'un altını üstüne getirir. Başlarına gelen olaylar sonunda eşleri de İstanbul'a gelir ve Mehmet Çavuş'un evine yerleşir. Sonunda harita ile defineyi ararlarken hazinenin Mehmet Çavuş'un evinin altında olduğunu fark etmeleri üzerine evin altını kazmaya başlarlar.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler