Yurtta yağmur işgali

Yurt genelinde etkili olan sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Ankara, İstanbul, Adana, Bursa ve Alanya'da yağan sağanak yağmur, birçok trafik kazasına yol açtı. Etkili sağnakla birçok evi de su bastı. Yağan yağmurun şiddetinden birçok yerleşim yerinde elektirik kesintileri yaşandı. Yurttaşların yağmur nedeniyle mağdur olduğu bildirildi. Yağışların bir süre daha etkisini sürdüreceği öğrenildi.

Yayınlanma: 21.09.2008 - 16:17
Abone Ol google-news

Yağışları netkili olduğu bölgeler şöyle:

İstanbul

İstanbul'da dünden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle, kent genelinde 42 ev ve işyerini su bastı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle, ağırlıklı olarak Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Tuzla ilçelerinin aralarında bulunduğu bölgelerdeki 32 ev ve işyerinden su baskını ihbarı alındı.

Bugün ise 10 su baskını ihbarı alan itfaiye ve İSKİ ekipleri, ev ve işyerlerindeki suları tahliye etti.

Bu arada 2 alt geçitte, yağmur suyunun birikmesi nedeniyle araçlarda mahsur kalan vatandaşlar da itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

 

Ankara

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı.
Edinilen bilgiye göre, öğleden sonra ilçede sağanak yağış 15 dakika boyunca etkili oldu. İlçenin yüksek kesimlerinden aşağılara inen yağmur suları nedeniyle Belediye İş Hanı'nda bulunan bazı iş yerlerini su bastı.

Belediye mescidinin de su basma tehlikesiyle karşı karşıya olması üzerine mescit imamı ve vatandaşlar önlemler aldı.

İş yerlerinde, belediyeye ait vidanjörle suların tahliye edilmesine başlandı.

 

Bursa

Bursa'da, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağış nedeniyle meydana gelen toprak kayması sonucu bir sitenin istinat duvarı çöktü.

Alınan bilgiye göre, Musababa Mahallesi Meral Sokak'ta bulunan Osmangazi Sitesi'nin istinat duvarında toprak kayması meydana geldi. İstinat duvarının çökmesi sonucu duvarın üzerinde bulunan 3 otomobilden 1'i, iki tekerleğinin boşlukta kalması nedeniyle devrilme tehlikesi yaşadı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Devrilme tehlikesi bulunan ve Hakkı Malçok'a ait olduğu öğrenilen 16 V 3732 plakalı otomobil, olay yerine gelen çekiciyle kurtarıldı.

Site yöneticisi Zekeriya Özdemir, sitede 58 daire olduğunu belirterek, ''TEDAŞ ekipleri kısa süre önce sokakta elektrik kablolarını yer altına alma çalışması yaptı. Bu çalışma gelişigüzel yapıldı, yağmurun da etkisiyle istinat duvarı çöktü, toprak kayması meydana geldi. Ben gürültü üzerine çıktım, deprem oldu zannettim'' dedi.

 


Antalya

Antalya'nın Alanya ilçesinde son 4 saatte metrekareye 60 kilogram yağış düştüğü bildirildi.
Alanya Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, yağışlı havanın çarşamba gününe kadar etkili olmasının beklendiğini, vatandaşların, özellikle denizcilerin tedbirli olmaları gerektiğini ifade etti.

Yetkililer, son 4 saatte Alanya'da metrekareye 60 kilogram yağış düştüğünü belirterek, yağmurla birlikte etkili olan rüzgarın saatteki hızının da 30 kilometreye ulaştığını kaydetti.
Bu arada, sağanak yağış nedeniyle Çimen Otel ve Şirinevler sokakları ile Cumhuriyet Mahallesi'nde yaklaşık 80 evin bodrum katını su bastı. Su baskınlarının meydana geldiği yerlerin genellikle garaj ve odun deposu olarak kullanıldığı öğrenildi.



Adana

Adana'da sabah ve öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonucu metrekareye 2,2 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağışla birlikte sıcaklıkta 22 dereceye düştü.

Yetkililer, özellikle sabah ve öğle saatlerinde etkili olan yağış sonucu, metrekareye 2,2 kilogram yağış düştüğünü belirtiler.

Gece hava sıcaklığının 22-23 derece olacağını ifade eden yetkililer, yağışların hafta içinde de sürmesinin beklendiğini kaydettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler