Öymen: "AKP topal ördektir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ''Bu iktidar, bir 'topal ördek' durumuna düşmüştür'' dedi. Öymen, "Bu kadar yolsuzluğa bulaşmış, bu denli yasadışı eylemi olan partilere Avrupa'da ''topal ördek'' benzetmesi yapıldığını belirtti. Öymen, "Başbakan, (Yola devam) diyor. Gazeteleri okuyan herkes biliyor ki bu sözün bir tek anlamı vardır: Yolsuzluğa devam." dedi.

Yayınlanma: 21.09.2008 - 16:28
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ''Bu iktidar, bir 'topal ördek' durumuna düşmüştür'' dedi. Bursa'nın Gemlik ilçesinde, CHP'ye toplu katılımlar dolayısıyla düzenlenen törene katılan Onur Öymen, burada yaptığı konuşmada, dün şehit ailelerine verilen iftar yemeğine katıldığını ve şehit ailelerine aylık 262 YTL maaş bağlandığını öğrendiğini söyledi.

''Sadece şehitlerin değil, memleketin kan ağladığını'' savunan Öymen, ''Başbakan, (Yola devam) diyor. Gazeteleri okuyan herkes biliyor ki bu sözün bir tek anlamı vardır: Yolsuzluğa devam. Çünkü Türkiye'nin her tarafından çorap söküğü gibi yolsuzluk haberleri geliyor'' dedi.

Bu kadar yolsuzluğa bulaşmış, bu denli yasadışı eylemi olan partilere Avrupa'da ''topal ördek'' benzetmesi yapıldığını belirten Öymen, ''Avrupa'da derler ki 'Bunlar topal ördektir'. İşte bu iktidar da bir 'topal ördek' durumuna düşmüştür. Bu iktidarın geleceği yoktur. Onun için vatandaşlarımız, CHP bayrağı altında birleşecektir'' diye konuştu.

Öymen'in yanısıra Bursa Milletvekilleri Kemal Demirel ve Abdullah Özer ile çok sayıda partilinin katıldığı törende, aralarında mayıs ayında ANAVATAN'dan istifa eden Gemlik Umurbey Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler'in de bulunduğu 142 kişiye parti rozeti takıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler