CHP üzerine denemeler

Yaklaşık 33 yıldır iktidar olamayan sosyal demokrasinin "Don Kişot" misali yeldeğirmenlerine karşı verdiği mücadele en dokunaklı ve gerçek yönleriyle karşınızda. CHP'nin kimine göre şanlı kimine göre de makus tarihi Avukat Ali Güvenç Kiraz'ın "CHP üzerine denemeler" adlı kitabında...

Yayınlanma: 18.01.2010 - 22:07
Abone Ol google-news

CHP'nin kuruluşundan bu yana yaşadığı seçim serüvenlerini ve dönüm noktalarını anlatan "CHP üzerine denemeler" Tümzamanlar Yayınevi'nden çıktı. Avukat Ali Güvenç Kiraz'ın ilk kitabı olan eser, aynı zamanda Türkiye'deki siyasi partilerin iktidara giden serüvenlerine de ışık tutuyor.

Yazar tarafından, CHP'nin karanlığa ve gericiliğe karşı verdiği mücadelenin yanı sıra sosyal demokrasi ilkeleri için sarf ettiği çaba; Don Kişot'un mazlumları koruması ve kötülere göz açtırmamasına benzetiliyor.

Cumhuriyet tarihiyle yaşıt CHP nasıl iktidardan düştü, ilk yenilgisi nasıl karşılandı, neden toparlanması uzun sürdü ve sonunda 77'den sonra neden hiç iktidar olamadı? Parti örgütleri hangi hataları yaptı ve neden kimine göre 'halktan uzuk bir parti' olarak yaftalandı? bu soruların yanıtlarını taşıyan kitapta CHP'nin temel vazgeçilmezleri; insan hakları, hukukun üstünlüğü, sosyal demokrasi gibi temalar da büyük bir titizlikle işleniyor.

29 Mart'ta parlayan Kılıçdaroğlu

29 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'da CHP'nin tekrar var olduğunu kanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu da kitabın en önemli dönüm noktasını oluşturuyor. CHP denince akla gelen ilk siyasetçilerden ve dürüstlüğüyle halkın güvenini kazanan Kılıçdaroğlu, kitapta CHP'nin son dönem umut ışığı olarak yansıtılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler