Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, Abdi İpekçi suikastının tetikçisi Mehmet Ali Ağca'nın tahliye edilmesini manşetine taşıdı. Vatan 'Yine kurtardılar' başlıklı haberinde Türk ekibinin Haiti'de yeni bir mucizeye imza atarak 103 saat sonra iki kişi daha sağ çıkarmasına yer verdi.

Yayınlanma: 19.01.2010 - 07:32
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

İpekçi’nin katili 5 yıldızlı otelde


12 Eylül öncesi Türkiye’yi kaosa sürükleyen olaylardan gazeteci Abdi İpekçi suikastının tetikçisi Mehmet Ali Ağca tahliye edildi. Sırlarıyla cezaevinden çıkan Ağca, bir grup tarafından davul zurnayla karşılandı. GATA’ya götürülen ve askerlik yapamayacağına ilişkin “çürük” raporu verilen Ağca lüks bir otele yerleşti. Ağca, önce Malatya’yı ardından da Papa’nın mezarını ziyaret edeceğini söyledi.


HÜRRİYET

Ağca tezgah peşinde


Yıllarca Türk ve dünyya kamuoyunu meşgul eden Abdi İpekçi'nin katili ve Papa suikastçısı Mehmet Ali Ağca para kazanmak için her türlü tezgahın peşinde koşuyor.


MİLLİYET

Abdi İpekçi bir kez daha öldürüldü


Türkiye, Abdi İpekçi'yi katletmenin bedelini sadece 10 yıl hapisle ödeyen Mehmet Ali Ağca'nın cezaevinden çıkış şovunu, büyük öfke ve acıyla izledi.


VATAN

Yine kurtardılar


Türk ekibi Haiti'de yeni bir mucizeye imza attı; 'Canlı yok' diye terk edilen alışveriş merkezinin enkazından, 103 saat sonra iki kişiyi daha sağ çıkardı.


RADİKAL

İnsanlığın sıfır noktası


Başkent sokaklarından on binlerce insan aç susuz. Yardımlar iyi dağıtılamıyor. Halk hem çok çaresiz hem de çok öfkeli.


AKŞAM

Tam 40 yıllık kavga


Sağlık çalışanları bugün 'Tam gün yasa tasarısı'nı protesto etmek için iş bırakacak. 40 yıl önce de benzer bir yasa nedeniyle kıyamet kopmuştu.


SÖZCÜ

Polis Başbakan'ın dünürünün kolunu kırdı


Erdoğan'ın kızı Esra'nınh kayınpederi Sadık Albayrak ve iki arkadaşı yeşil ışıkta üzerlerine gelen aracın içindekilerle tartıştı. Araçtakiler sivil polis çıkınca olanlar oldu.


HABERTÜRK

Küfür bitsin diye Toroğlu'na veda


'Futbol yayınına 312 milyon dolar yatırdım, küfrü bitireceğim' diyen Digiturk Genel Müdürü, ilk iş olarak Erman Toroğlu'yla yolları ayırıyor.


SABAH

JİTEM davası duvara çarptı


Diyarbakır'da 1999'da açılan 11 sanıklı JİTEM davasında dört mahkeme de 'görevsizlik' verince 11 yıldır yargılama yapılamadı.


POSTA

Hrant Dink mezarda 'büyük abi sınavda'


Bugün, gazeteci Hrant Dink'in katledişinin üçüncü yıldönümü. Hrank Dink için öldürüldüğü yer olan Osmanbey'deki AGOS gazetesi önünde bugün 14.30'da tören düzenlenecek. Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast'ı azmettirmek suçundan Tekirdağ Cezaevi'nde yatan ve müebbet hapis istemiyle yargılanan 'Büyük Abi' lakaplı Erhan Tuncel ise gardiyan olabilmek için Tekirdağ Adliyesi'ne başvurdu.


BİRGÜN

Kontrgerillayı Ağca'ya sorun!


Abdi İpekçi suikastı ve kontrgerillanın karanlık eylemlerinin aydınlatılması için Ağca'nın Ergenekon savcıları tarafından da sorgulanması gerekiyor.


TERCÜMAN

Sırlarına servet yağıyor


Abdi İpekçi'nin katili, Papa suikastı hükümlüsü Ağca'ya sakladığı sırları anlatması için, 8 milyon dolarlık kitap ve film teklifleri geldi.


YENİ ŞAFAK

Bunu da yaptık


Hafızamız iyice zayıfladı. İpekçi cinayeti hükümlüsü Ağca, 28 yıl kaldığı cezaevinden 'kahraman' gibi çıktı. Davul - zurnayla karşılanan Ağca, F tipi koğuşundan, 5 yıldızlı Sheraton'un 540 euroluk suitine geçti.


ZAMAN

Hücreden lüks otelin süit odasına


Abdi İpekçi cinayeti hükümlüsü Mehmet Ali Ağca, 29 yıl sonra serbest. GATA'da muayene edilen Ağca'ya 'askerliğe elverişli değildir' raporu verildi. Bu gelişme üzerine Ağca, beş yıldızlı Sheraton Oteli'nin süit odasına yerleşti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler