Soylu: "Günaydın Başbakan"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye'de tarımın geçen yıl yüzde 7.3 oranında küçülerek, ''6 yıldır bir gün olsun GAP ile ilgilenmedi sayın Başbakan. Ama mayıs sonunda geldi dedi ki yeni bir hamle başlatıyorum GAP'ı bitireceğim. Günaydın derler sayın Başbakan. Bitirebilirseniz ne ala. Ama biz GAP'ı siyasete alet ettirmeyiz'' diye konuştu.

Yayınlanma: 21.09.2008 - 17:21
Abone Ol google-news

 Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye'de tarımın geçen yıl yüzde 7.3 oranında küçülerek, son 40 yılın en yüksek daralma sürecini yaşadığını söyledi.
Süleyman Soylu, partisinin il başkanlığınca DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, Türkiye'nin iç ve dış siyasette yeterince iyi yönetilmediğini, üreticinin, işçinin ve memurun borçlarının sürekli arttığını savundu.

Bu yıl ikinci çeyrekte açıklanan rakamlara göre tarımın yüzde 3.5 daha küçüldüğünü, gayrisafi yurtiçi hasılanın imalat sanayinden aldığı payın yüzde 25'lerden yüzde 15'lere gerilediğini belirten Soylu, ''Türkiye'de tarım geçen yıl yüzde 7.3 oranında küçülerek, son 40 yılın en yüksek daralma sürecini yaşadı'' dedi.

Yaşanan tüm bu gelişmeleri halkla paylaşmak için ''Beyaz Yürüyüş'' adıyla bir yürüyüş başlattıklarını ve bu kapsamda Türkiye'yi dolaştıklarını anlatan Soylu, ''Beyaz Yürüyüş ahlaklı siyasettir, demokrasidir. Ötekisi olmayan, 70 milyonun kardeşliği, birliği ve beraberliğidir. Halkımıza bunu anlatmaya çalışıyoruz.''


"Cari açık en büyük bela
"

Türkiye'nin iç ve dış politikada basiretsizlikle yönetildiğini, cari açığın AK Parti iktidarı döneminde daha da arttığını ileri süren Soylu, Türkiye'nin başındaki en büyük belalardan birinin bugünkü yüksek faiz ve düşük kur politikası olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin, AK Parti iktidarı döneminde imalat sanayi ve yerli üretim faktörlerini devreden çıkardığını öne süren Soylu, tarımla uğraşan üreticinin ezildiğini, insanların yarınlarına umutla bakma umudunun da alaşağı edildiğini savundu.

Türkiye'nin 2002 yılından beri yüksek faiz politikasına 283 katrilyon tutarında faiz ödediğini ifade eden Soylu, şöyle devam etti:

''Buna karşılık muhalefet partileriyle ve kavga edecek birilerini bulamayan başbakan, döndü bir medya grubuyla sabahtan akşama kadar atışıyor. Milletin başka işi gücü mü kalmadı. Bu ramazan ayında, şefkatin, kardeşliğin en yüce ayında sen tut hem de bir Başbakan'a yakışmayacak üslupla kavga üstüne kavga çıkart.''

Konuşmasının son bölümünde Başbakan'ın Diyarbakır'da açıkladığı GAP Eylem Planı'na da değinen Soylu, ''6 yıldır bir gün olsun GAP ile ilgilenmedi sayın Başbakan. Ama mayıs sonunda geldi dedi ki yeni bir hamle başlatıyorum GAP'ı bitireceğim. Günaydın derler sayın Başbakan. Bitirebilirseniz ne ala. Ama biz GAP'ı siyasete alet ettirmeyiz'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler