Hindistan'da ölü sayısı 173'e yükseldi

Hindistan'da, hafta sonunda aşırı yağış ve sel baskınları nedeniyle ölenlerin sayısı 173'e yükseldi. Yetkililer, yalnızca kuzeydeki Uttar Pradeş'te, evlerin çökmesi sonucu 110 kişinin öldüğünün rapor edildiğini belirtirlerken, yine kuzeydeki Himachal Pradeş'te de 46 kişinin öldüğü kaydedildi.

Yayınlanma: 21.09.2008 - 17:28
Abone Ol google-news

Sağanak yağışların yolları ve köprüleri kullanılamaz duruma getirdiğini de belirten yetkililer, birçok yere elektrik verilemediğini, Hint ordusunun felaketzedelere helikopterlerle gıda ve ilaç gibi malzemeler dağıttığını bildirdiler.

Doğudaki Orissa'da da 17 kişinin öldüğünü açıklayan yetkililer, Hint askerlerinin ayrıca Tibet'in Dalay Lama ve Panşen Lama'dan sonra 3. büyük Budist lideri olan Ugyen Trinley Dorje'yi (Karmapa) helikopterle güvenlik bir yere tahliye ettiklerini söylediler.

Bu arada Lahaul Vadisi'nde, 25'i yabancı 45 dağcının mahsur kaldığı, bir helikopterle bu kişilere ilkyardım malzemesi atıldığı, ayrıca Himachal Pradeş'te de en az 150 turistin tahliye edildiği kaydedildi.

Sel baskınları yüzünden ülkede 2.4 milyon kişinin evsiz kaldığı, 1849 köyün sular altında kaldığı ve tahliye edilenlerin sayısının da 300 bine yaklaştığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon