"ABD 'enternasyonal' oluşturmak istiyor"

Dağılan SSCB'nin son devlet başkanı Mikhail Gorbaçov, ABD'nin Rusya'ya karşı bir ''enternasyonal'' oluşturmak istediğini savundu. Rusya ile Gürcistan arasında geçen ay yaşanan çatışmaya da değinen Gorbaçov, ABD'nin, Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili'yi silahlandırarak korumakla, aslında Kafkaslar ve Gürcistan'a ilişkin ABD siyasetinin çökmesine neden olduğunu öne sürdü.

Yayınlanma: 21.09.2008 - 17:36
Abone Ol google-news

Mikhail Gorbaçov, haber kanalı Vesti 24'te yayımlanan açıklamasında, Rusya'nın ABD ile iyi ilişkiler yürütmek istediğini, ama ABD'nin buna karşılık Rusya'ya karşı bir ''enternasyonal'' oluşturmak istediğini bildirdi.

Rusya ile Gürcistan arasında geçen ay yaşanan çatışmaya da değinen Gorbaçov, ABD'nin, Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili'yi silahlandırarak korumakla, aslında Kafkaslar ve Gürcistan'a ilişkin ABD siyasetinin çökmesine neden olduğunu öne sürdü.

1990 Nobel Barış Ödülü sahibi Gorbaçov, ''varlıklarını sürdürmek için çatışmalara ihtiyaç duyan savunma sanayi tesislerine bağlı kişileri, silahlanma yarışını destekleyen büyük şirketleri ve siyasal yaşamda bunları destekleyenleri'' uyardı ve, ''Bu türden kışkırtıcılardan Batı'da da biz de var'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler