Mercan, Gal'ı kabul etti

Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yossi Gal'ı kabul etti.

Yayınlanma: 19.01.2010 - 15:37
Abone Ol google-news

Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yossi Gal ve beraberindeki İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'i kabul etti. Ziyaret, İsrail'le 'Ayalon krizi'nin yaşandığı bir dönemde dikkat çekerken, Gal ve Levy'in randevuya üç dakika erken gelmeleri dikkat çekti. Mercan ise İsrailli konuklarını kısa bir süre bekletti.

Gal ve Levy'i komisyon danışmanı büyükelçi Akın Algan karşıladı. Heyet Mercan'ı beklerken İsrail'in Ankara Büyükelçisi Levy, yağmur yüzünden tenis oynayamadığını anlattı. 

Komisyon Başkanı Murat Mercan ise randevuya geç gelmesiyle ilgili gazetecilerin sorularına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında özel bir randevusu bulunduğunu belirterek, ''Herhangi bir kasıt yok. Çalışma Bakanlığından geliyorum" yanıtını verdi.

AB Genel Sekreterliği'ndeki görüşmeden görüntü alınmasına izin verildi, açıklama yapılmadı.

Bu arada, kabul için Bağış'ın makamındaki oturma düzeninin değiştirildiği gözlendi. Daha önce karşılıklı iki koltuk bulundurulurken, kalabalık İsrail heyeti için değişik bir oturma düzeni uygulandı. Kabul sırasında Bağış, konuklara orta masada duran lokumdan ikram etti. Orta masada lokumun yarı sıra çikolata ve tatlı çeşitlerinin de bulundurulduğu gözlendi.

Yahudi geleneklerine göre konuklar için masada tatlı bulundurulmasının bir gelenek olduğuna işaret eden kaynaklar, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçi Oğuz Çelikkol'un İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon tarafından kabulü sırasında tatlının ikram edilmediğini, buna karşılık Bağış'ın Türk konukseverliğini göstermek açısından konuklarına lokum ikram ettiğini söylediler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon