Ergenekon'da son durum

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınanlardan 6’sı tutuklandı. Oyuncu Nurseli İdiz, menajer Seyhan Soylu ve avukat Levent Temiz’in de aralarında bulunduğu 7 kişi ise serbest bırakıldı. ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında sevkedildiği mahkemece serbest bırakılan Temiz, ''kendisinin illegal bir örgütlenme içerisinde olmadığını kanıtladığını'' söyledi.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 06:32
Abone Ol google-news

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde sabah saatlerinden itibaren savcılara ifade veren 13 zanlının sorguları tamamlandı. Oyuncu Nurseli İdiz ve menajer Seyhan Soylu ile birlikte toplam 5 kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı. Eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı avukat Levent Temiz’in de aralarında bulunduğu 8 kişi ise tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.
 

Bu kişilerden Hamza Demir, Mahmut Oğuz, Süleyman Solmaz, Kurtca Bektaş, Rıza Demir ve Rıfat Yıldırım tutuklanırken, Doğukan Yorulmaz serbest bırakıldı.

Tuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen Levent Temiz, mahkemedeki sorgusunun ardından serbest kaldı.

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Levent Temiz, ''Karar, illegal bir örgütlenme içerisinde olmadığımı kanıtlamış oldu'' dedi. Gazetecilerin ''Suçlamalar neydi?'' sorusu üzerine Temiz, ''Ergenekon örgütüne üye olma suçlamasıydı. Yaklaşık 1 yıldır birtakım medya beni devamlı hedef gösteriyordu. Adalet yerini bulmuştur. Türk devleti büyüktür. Türk adaletine güveniyoruz'' diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler