Gül'ün BM'deki görüşmeleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 63. dönem BM Genel Kurulu'nun yüksek düzeyli toplantıları kapsamında BM'de yapacağı temaslar bugün başladı. Cumhurbaşkanı Gül, temaslarının ilk gününde BM Genel Kurulu'nun 63. dönem başkanı Miguel D'Escoto Brockmann ile görüştü. Başkan'ın BM'deki ofisinde yapılacak görüşmeye Dışişleri Bakanı Ali Babacan da katılacak.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 07:04
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 63. dönem BM Genel Kurulunun yüksek düzeyli toplantıları kapsamında BM'de yapacağı temaslar bugün başladı.

Cumhurbaşkanı Gül, BM'deki temaslarının ilk gününde BM Genel Kurulu'nun 63. dönem başkanı Miguel D'Escoto Brockmann ile görüştü. Cumhurbaşkanı Gül ile D'Escoto arasındaki görüşme, D'Escoto'nun BM'deki ofisinde basına kapalı yapıldı. 

Gül, daha sonra BM Genel Kurulunda düzenlenen ''Afrika'nın Kalkınma İhtiyaçları'' konulu üst düzey toplantının açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Gül bu toplantının ardından yine Afrika konulu yuvarlak masa toplantısında bir konuşma yapacak.

Abdullah Gül daha sonra aralarında İslam Konferansı Teşkılatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun da bulunduğu çeşitli ülkelerin devlet başkanlarıyla ikili görüşmelerde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Gül, BM Kalkınma Programı Başkanı (UNDP) Kemal Derviş ile Türkevi'nde görüşmüştü. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Ali Babacan da bulunmuştu.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna dün basına kapalı akşam yemeği vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler