Topbaş: Mutlaka kar lastiği takılmalı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye olarak hafta sonunda beklenen kuvvetli kar yağışı için gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, ''Yazlık ayakkabı ile kışın dolaşılmadığı gibi araçların da mutlaka kar lastiği takması lazım'' dedi.

Yayınlanma: 21.01.2010 - 11:20
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, UEFA tarafından Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde düzenlenen ''Only A Game?'' sergisinin açılışının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin sergiyi nasıl bulduğunu sorduğu Topbaş, serginin, UEFA'nın 50 yıllık hafızasını özet olarak gözler önüne serdiğini ifade ederek, görünen objelerin arkasında binlerce insanın sevgisi, coşkusu, heyecanı ve futbolcuların başarısının bulunduğunu söyledi.

Topbaş, ''Türk futbolunun burada ciddi oranda yer almasını arzu ederiz. Umarım, İstanbullular bu sergiyi görmeden geçmeyeceklerdir'' diye konuştu. ''Kentte hafta sonunda yoğun kar yağışı bekleniyor. Ne tür önlemler alındı?'' sorusunu yanıtlarken Topbaş, hafta sonunun soğuk olacağından bahsedildiğini anımsattı. Belediye olarak gerekli tedbirleri aldıklarını kaydeden Topbaş, sürücülere soğuk ve buzlu şartlarda dikkatli seyretmelerini önerdi. ''Yazlık ayakkabı ile kışın dolaşılmadığı gibi araçların mutlaka kar lastiği takması lazım'' diyen Topbaş, trafikte seyretmenin ayrı bir bilgi ve deneyim istediğini, çok dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Topbaş, bu tip havalarda toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini, bireysel araç kullanmamaya özen gösterilmesini, sürat yapılmamasını, sollamalara dikkat edilmesini isteyerek, gizli buzlanma ve ani frenlerin ciddi kazalara sebebiyet verdiğine dikkati çekti. Başka bir soru üzerine, sokakta yaşayan vatandaşları topladıklarını anlatan Topbaş, ''Maalesef bazı vatandaşlarımız, bundan sonraki yaşamlarını kendi mekanlarımızda sürdürmelerini istememize rağmen sokağı tercih ediyor. Bunlar yerleri ve mekanları bilinen insanlar'' görüşünü dile getirdi.

Topbaş, bir gazetecinin ''Halkalı-Esenler metro inşaatı çalışmalarının, belediyenin Doğuş-Gülermak ortaklığındaki yüklenici firmaya para ödememesi nedeniyle durduğu iddiaları var. Bu konudaki gelişmeler nelerdir?'' sorusuna ''O öyle değil. Yüklenici firma ile belediye arasındaki görüşmeler devam ediyor. Orada bir problem yok. O sorun çözülecek, görüşmeler devam ediyor'' yanıtını verdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler