Palin, dünya liderleriyle buluşuyor

ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı John McCain'in olası yardımcısı olarak gösterdiği Sarah Palin, dış politika deneyimini güçlendirme arayışları çerçevesinde New York'ta dünya liderleri ile görüşecek. Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai de Palin'in görüşeceği liderler arasında.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 07:32
Abone Ol google-news

ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı John McCain'in olası yardımcısı olarak gösterdiği Sarah Palin, dış politika deneyimini güçlendirme arayışları çerçevesinde New York'ta dünya liderleri ile görüşecek.

McCain'in kampanyasını yürüten yetkililer, Alaska Valisi Palin'in, çarşamba günü BM Genel Kurulu açılış toplantısı vesilesiyle Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko ve Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ile bir araya geleceğini kaydetti.

Sarah Palin ayrıca U2 grubunun solisti Bono ile aynı gün bir görüşme yapacak.

Daha önce yapılan açıklamada, Palin'in Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve Kolombiya Devlet başkanı Alvaro Uribe ile de görüşeceği belirtilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler