Babacan'ın ABD'deki temasları sürüyor

Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları'nın BM Genel Kurulu toplantıları kapsamında üçlü bir toplantıda bir araya gelmeleri bekleniyor. Türkiye açısından Ermenistan ve Azerbaycan ile üçlü bir toplantı yapılması Kafkasya platformu dahil bölgenin istikrar ve refahını ilgilendiren tüm konuların ele alınması için bir fırsat olması bakımından önem taşıyor.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 07:36
Abone Ol google-news

Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan tarafının BM Genel Kurulu toplantıları kapsamında dışişleri bakanları düzeyinde üçlü bir toplantıda bir araya gelmeleri bekleniyor. Muhtemelen cuma günü yapılacak toplantının tarihinin kesin olarak belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.

Bu arada Dışişleri Bakanı Ali Babacan, devlet ve hükümet başkanlarını New York'ta bir araya getiren 63. dönem BM Genel Kurulu toplantıları kapsamında ikili görüşmelerde de bulunuyor. Babacan, ilk ikili görüşmesini Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Babacan-Memmedyarov görüşmesiyle ilgili olarak basına bilgi verirken, her iki bakanın da görüşmenin başında Haydar Aliyev'in ''tek millet, 2 devlet'' tanımlamasına atıfta bulunduğunu söyledi.

Babacan, Gürcistan'da hayatın normalleşmesi için çaba sarf ettiklerini, Türkiye'nin bu kapsamda Gürcistan'da krizden sonra çıkan ortamın bölgedeki bazı sorunların gözden geçirilmesi için bir fırsat oluşturduğunu düşündüğünü vurguladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov da Babacan ile görüşmesinde, Türkiye'nin Kafkaslar'daki rolünü takdir ettiklerini belirtti. Memmedyarov Kafkaslar'daki sorunlara ''kazan-kazan'' ilkesi çerçevesinde çözüm aradıklarını ve Türkiye'nin Kafkasya İşbirliği ve İstikrar Platformu önerisini desteklediklerini söyledi. Azerbaycan, üçlü toplantıya da olumlu bakıyor ve hatta bunun sorunların çözümünde bir fırsat olarak görüyor.

Babacan'ın Ermeni Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan ile de ikili bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler