Obama için albüm çıkarılıyor

ntvmsnbc.com sitesinde yer alan habere göre, ABD'de Demokrat başkan adayı Obama'nın seçim kampanyası için, Stevie Wonder, Sheryl Crow ve Kanye West gibi ünlü sanatçıların katkıda bulunduğu bir albüm çıkarılıyor. Cumhuriyetçiler ise Obama'yı, ekonomik krize çözüm üretmek yerine müzikle uğraşmakla eleştirdi.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 08:50
Abone Ol google-news

Bu yılki başkanlık seçimi için çok renkli bir kampanya düzenleyen Demokrat Parti’nin başkan adayı Barack Obama, bir ilke daha imza atıyor. Obama’yı destekleyen birçok ünlü sanatçının şarkılarıyla katkıda bulunduğu bir albüm piyasaya çıkarılıyor.

Obama’nın seçim sloganı olan “Evet, başarabiliriz” adını taşıyan CD’de, Stevie Wonder, John Legend, Sheryl Crow ve Kanye West gibi Demokrat adayı destekleyen müzisyenlerin eserleri bulunuyor.

Bu şarkıların bazıları, albüm için yeniden aranje edilerek çalındı, bazıları ise yepyeni besteler.

 

Albüm partizan değil, evrensel mesajlar taşıyor

Albümün satışından elde edilecek paranın, zaten çok başarılı şekilde bağış toplayan Obama’nın kampanyasına mali katkıda bulunması planlanıyor. Projeyi yürüten Steve McKeever, CD’ye katkıda bulunan sanatçıların, partizanca mesajlar vermediğini ve albümün, evrensel insanlık mesajları taşıdığını söyledi.

 

Ekonomik plan yerine rock albümü çıkardı

Cumhuriyetçi aday John McCain’in kampanyası ise, albümle ilgili haberleri alaycı şekilde karşıladı. McCain’in sözcüsü Tucker Bounds, “Ülke ekonomisinin kargaşaya düştüğü bir sırada Obama’nın ekonomik bir plan sunmak yerine, rock albümü çıkarmayı tercih etmesi manidar.” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler