Zonguldak Limanı'nda kirlilik

Üzülmez Deresi'nin aktığı limanda, yağış nedeniyle katı atıklardan kaynaklanan kirlilik oluştu. Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, yurttaşların duyarsız davranarak derelere attıkları çöplerin, yağmurla denize ulaştığını belirtti.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 09:19
Abone Ol google-news

Zonguldak'ta etkili olan yağışın ardından Üzülmez Deresi'nin aktığı limanda, katı atıklardan kaynaklanan kirlilik oluştu.

Yağışın ardından akıntının derelere taşıdığı moloz yığınları ve genellikle pet şişelerden oluşan katı atıklar, liman ile derenin birleştiği bağlantı noktasına yerleştirilen kirlilik önleyici bariyeri koparttı. Yağışın derelere taşıdığı moloz yığınları ve çöplerin denizi kirletmesi, balıkçıların yanı sıra yurttaşların tepkisini çekti.

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, bariyerin, yağmurla akışının hızlanması ve büyük kütükleri sürüklemesi nedeniyle koptuğunu, bundan dolayı atıkların limana karıştığını söyledi.

Yurttaşların duyarsız davranarak derelere attıkları çöplerin, yağmurla denize ulaştığını anlatan Gonca, ''Ekiplerimiz, deniz yüzeyinde biriken atıkları toplayacaklar. Halkımızdan derelere çöp atmamalarını istiyoruz. Bariyer onarılacak. Daha sağlam yapıya kavuşturulması için de gerekli önlemler alınacaktır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler