Soda ile güzelleşin

Birçok ünlü isim sodanın güzelliğe iyi geldiğini keşfetmiş durumda. Daha doğrusu sodyum bikarbonat'ın. Cildi gençleştirici, dişleri beyazlatıcı, saçları parlatıcı birçok yararı var.

Yayınlanma: 25.01.2010 - 07:57
Abone Ol google-news


İşte sodanın faydaları


Bembeyaz dişler için kolay karışım

Dişleri beyazlatmak için piyasada çok sayıda ürün bulunuyor. Zaten bazı diş tozları belli oranda sodyum bikarbonat tozu içeriyor. Ama yine de gerçekten etkili olan ürünler son derece az, üstelik sodyum bikarbonatın kendisinden çok daha pahalı.

Islak bir diş fırçasının üzerine 1/4 çay kaşığı sodyum bikarbonat dökerek dişlerinizi fırçalayın. Bu uyguluma dişlerde bir hassasiyet yaratabilir ama peroksit içeren ürünlerde de durum daha farklı değildir. Dişlerinizi her gün ya da iki günde bir sodyum bikarbonatla fırçalayın, kalan günlerde diş macunu kullanın. Sakın ultra, mega, süper kokulu, tatlandırıcı ürünleri almayın, düşük fiyatta satılan bir ürün yeterlidir. Diş etlerine zarar vermekten kaçının ve diş fırçasını dişlerinize yavaşça uygulayın.
 

Yağlı saçlar ve cilt için losyon

Bir kase içine 30 ml (2 çorba kaşığı) sodyum bikarbonat ve 45 ml (3 çorba kaşığı) yulaf ezmesi koyun. 60 ml (1/4 çay fincanı) doğal yoğurt ekleyin ve karıştırın. Yulaf ezmesini hafifçe kabarmaya bırakın. Sonra bu kremi cilt ve saçlarınıza hafifçe uygulayın. Durulamadan önce 60 saniye kadar bekleyin. Sodyum bikarbonat, yumuşak bir parlatıcı olduğu için yulaf cildinizdeki ve saçınızdaki yağları absorbe eder. Yoğurt ise cildinizi ve saç derinizi besler. Bu, çok basit ama ama bir o kadar da etkili bir tariftir.
 

Saçlarınızı kirden arındıran formül

Kullandığınız bir yığın üründen sonra, saçlarınızın parlaklığını yitirmesi kaçınılmaz! Yeniden ışıl ışıl saçlara sahip olmak için bu formülü kaçırmayın. Saçınızı her zamanki gibi şampuanlayın. Avucunuza bir miktar sodyum bikarbonat alıp, saçınıza 3-5 dakika sert bir şekilde masaj yapın. Bu şekilde saçlarınız kirlerden tamamen arınır. Saçlarınızı duruladıktan sonra istediğiniz saç kremini uygulayın.
 

El temizliği için

Ellerinizi suyla duruladıktan sonra onları sodyum bikarbonat sürerek ovalayın ve yıkayın. Ellerinizin hemen yumuşacık olduğunu göreceksiniz.
 

Eşsiz bir deodorant

Koltuk altlarınıza süreceğiniz bir parça sodyum bikarbonat, kötü kokulardan kurtulmanızı ve kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlar. Cilde zararlı maddeler içeren parfümlerin kötü etkilerinden sodyum bikarbonat sayesinde kurtulabilirsiniz.


Doğal ağız gargarası

Birçok ağız gargarası alkol içerir. Tehlikeli yan ürünlerden kaçınmak istiyorsanız, size vereceğimiz tarifi uygulayın: 125 ml suya 5 ml sodyum bikarbonat (bir çay kaşığı) ekleyin ve karıştırın. Daha sonra bir-iki tutam deniz tuzu ekleyin. Karışımın bir kısmıyla otuz saniye boyunca gargara yapın ve sonra ağzınızı çalkalayın. Diş çürüklerine ve kötü ağız kokusuna yol açan bakterilerden kurtulacaksınız.
 

Nasır yumuşatıcı solüsyon

Ayağınızdaki nasırları yumuşatmak için; 4 ölçü ılık suya (isterseniz sıcak su da olur) bir ölçü sodyum bikarbonat ekleyin. Bu solüsyona ayaklarınızı sokun ve kendinizi dinlenmeye bırakın. Banyo, ayak kaslarınızı gevşeterek kaşıntılarınızı giderecektir. El ağrılarınızı da gidermek için de aynı solüsyonu hazırlayabilirsiniz.(e-kolay)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler