"Senaryo yarışı içerisine girdiler"

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, bugün bir gazetede, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen ve askere sivil mahkemelerde yargılama yolunu açan yasanın TBMM Genel Kurul'da geçtiği gecenin sabahında Meclis'e iki subayın geldiği ve AKP CHP ve MHP yöneticilerini ziyaret ederek, siyasetçileri tehdit ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.

Yayınlanma: 25.01.2010 - 12:07
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi Çalıştayı, Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasa Taslağı ve Roman yurttaşlarla ilgili çalışmalarla ilgili CHP Grubuna bilgi verdi.

Çelik, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile birlikte CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Bakan Çelik, CHP Grubuna, Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Yasa Tasarısı Taslağını sunduğunu belirtti. Çelik, bu hafta gerçekleştirecek Alevi Çalıştayı hakkında da bilgi verdiğini, Roman yurttaşlarla ilgili hazırlanan raporu da CHP Grubu'na ilettiğini söyledi.

Çelik, bundan sonra yapılan ve sonuçlanan çalışmalar ile ilgili muhalefet partilerini bilgilendireceğini kaydetti.

Açıklamaların ardından soruları yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Okay, bugün bir gazetede, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen ve askere sivil mahkemelerde yargılama yolunu açan yasanın TBMM Genel Kurul'da geçtiği gecenin sabahında Meclis'e iki subayın geldiği ve AKP CHP ve MHP yöneticilerini ziyaret ettiği yönündeki haberin hatırlatılması üzerine, "Zaman ile Taraf Gazetesi senaryo yarışına girdiler" diyerek değerlendirdi.

Okay, ne yasanın çıktığı gecenin sabahı ne de başka bir gün böyle bir ziyaretin gruplarına yapılmadığını söyledi. Okay, yasanın çıkışından itibaren gelişenlerin incelendiği zaman her şeyin ne anlama geldiğinin anlaşılacağını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler