'Şafak Baskını' iddiaları yargıya taşınıyor

CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Suha Okay, Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Anadol, CHP'ye hiç kimsenin baskı ya da telkinde bulunamayacağını belirterek, ''Buna da gücü yetmez'' dediler.

Yayınlanma: 25.01.2010 - 16:51
Abone Ol google-news

CHP'li vekiller Okay, Kılıçdaroğlu ve Anadol, ''İki Subayın Meclis'e Şafak Baskını Muhalefeti Değiştirdi'' başlıklığıyla bir gazetede yayımlanan haber konusunda ortak yazılı açıklama yaptılar.

''Haberin tümüyle asparagas'' olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle devam edildi:
''Şunu herkes çok iyi bilmeli ki CHP'ye hiç kimse baskı ya da telkinde bulunamaz. Ayrıca, buna da gücü yetmez.

Çok partili yaşamı, demokrasiyi Türkiye'ye getiren bir partiye yalan haberlerle saldırmak, en hafif deyimi ile demokrasiden nasibini almamaktır.

Demokrasiye aşık CHP'liler, kendi yetkili kurul ve kurumları ile hukuk devleti, Cumhuriyetin nitelikleri, aydınlanma devriminin ilkeleri yolunda demokratik mücadelesini sürdürme kararlılığıyla yolundan sapmamış ve gerektiğinde bedel ödemiş ve ödemeyi göze almıştır.

Bir kelimeyi değiştirerek laf cambazlığı yapanlara destek verilmemiş olup bunun en somut kanıtı 26.06.2009 günlü Meclis TV kayıtlarıdır. Bu bandın incelenmesi halinde 5918 sayılı yasanın 7. maddesindeki değişikliğe destek verilmediği açıkça görülecektir.

Nitekim, yasanın Meclisten geçmesi sonrasında bizzat Sayın Başbakanın 'uyanık olsaydın', 'baskına hazır olsaydın' sözleri de bu düzenlemede bir mutabakatın olmadığının açık göstergesidir. 26.06.2009 Cuma günü yasama çalımları saat 03.06'da tamamlanmıştır. Ertesi gün TBMM yaz tatiline girmiştir. Aynı gün sabahın 08.30'unda hiç kimse ile görüşme yapılması söz konusu olmadığı gibi takip edilen günlerde de CHP'li hiçbir yetkili ile bir görüşme olmamıştır.

Partimize yönelik iftiralarını sürdürenleri CHP, yargıya taşıyarak, yargı önünde müfterilerden hesap soracaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler