Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un 'Balyoz Planı' kapsamında camilerin bombalanacağı iddialarına verdiği sert yanıtı manşetine taşıdı. Sabah ise 'Çavuşoğlu alkışlarla' haberinde Çavuşoğlu'nun Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin ilk Türk Başkanı olmasına yer verdi.

Yayınlanma: 26.01.2010 - 07:30
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Darbe iddiasından kim çıkar sağlıyor


Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, “Balyoz Planı” kapsamında camilerin bombalanacağı iddialarına sert yanıt vererek “Ordu nasıl Allah’ın evine bomba atmayı düşünür? Vicdansızlıktır. Türk ordusunun da bir sabrı var” dedi. Kâzım Karabekir’in “Yanlış bilgi felaket kaynağıdır” sözünü anımsatan Başbuğ, gerçeklerin ortaya çıkarılması için iddiaların incelendiğini söyledi.


HÜRRİYET

Allah diyen asker cami mi bombalar


Genelkurmay Başkanı Başbuğ, 'Balyoz'daki iddialara sert çıktı: "Biz askere ne dedirtiyoruz; 'Allah allah' diye taarruz ettiriyoruz. Ordu nasıl Allah'ın evine bomba atmayı düşünür? Vicdansızlıktır, lanetliyorum."


MİLLİYET

'Askerin camiye bomba atacağını düşünmek vicdansızlıktır'


'Allah Allah' diye askerine hücum ettiren bir ordu, nasıl Allah'ın evi camiye bomba atmayı düşünür? Vicdansızlıktır. Lanetliyorum. Türk ordusunun da bir sabrı var. Elinde silah ülkeyi bekleyen bu orduyu, tümünü nasıl böyle itham edersiniz.


VATAN

'Allah Allah diye taarruz eden ordu camiye bomba atar mı?'


Başbuğ, 'Balyoz Planı' iddiaları için sert konuştu: Vicdansızlıklara sesleniyorum; Türk Ordusu'nun da sabrının bir sınırı var!


RADİKAL

Başbakan'ın şikayeti


Erdoğan: Menderes'i idama götüren manşetler atılıyor. Cumhurbaşkanı seçeceğiz, Anayasa değiştireceğiz, çetelerle mücadele edeceğiz, gaza basacağız, 'Hayır, yapamazsın' deniliyor...


AKŞAM

Türk başkanın Balyoz sınavı


Mevlüt Çavuşoğlu'nun, AKPM'nin ilk Türk başkanı olarak koltuğa oturduğu gün, 'Türkiye'deki son gelişmeler' tartışmaya açılmak istendi. Ancak gündeme alınmadı.


SÖZCÜ

Laf değil gaf!


İktidar, hakkını arayan TEKEL işçilerini coplattı, biber gazı sıktırdı. Bir de çıkmış merhametten söz ediyorlar.


HABERTÜRK

Darbeler dönemi kapanmıştır


G.Kurmay Başkanı, 'Balyoz' iddiası için "Bunlar vicdansızca. Lanetliyorum" dedi.


SABAH

Çavuşoğlu alkışlarla


Ak Partili Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin ilk Türk Başkanı oldu.


POSTA

Allah Allah diyen ordu camileri bombalar mı?


Orgeneral İlker Başbuğ, darbe planı olduğu ileri sürülen 'Balyoz Planı'nda yer alan "Asker camileri bombalayacak" iddialarına kürsüye elini vura vura yanıt verdi: "Vicdansızlara soruyorum. 'Allah Allah' diye askerine hücum ettiren bir ordu, nasıl Allah'ın evi camiye bomba atmayı düşünür. Lanetliyorum bunları. Askerin de bir sabrı var."


BİRGÜN

Başbuğ: Darbelerden gerekli dersi çıkardık


Genelkurmay Başkanı Başbuğ, darbe planı iddialarıyla ilgili olarak "Demokrasilerde en ideal husus iktidarların seçimle, demokratik yöntemlerle yer değiştirmesi" dedi.


TERCÜMAN

TSK'nin de bir sabrı vardır


Başbuğ, darbe iddialarına 'Balyoz' etkisi yaratan sert sözlerle cevap verip "Vicdanınız yok mu" dedi.


YENİ ŞAFAK

Allah Allah diyen asker Allah'ın evini bombalamaz


Demokrasiye bağlılık vurgusu yapan Genelkurmay Başkanı, darbe iddialarından "hicap duyduğunu" söyledi.


ZAMAN

Çetin Doğan'ı çıldırtan kitap


Camilerin bombalanmasını öngören Balyoz planında imzası bulunan Orgeneral Çetin Doğan'ın, Genelkurmay tarafından 2002'de hazırlanan Mehmetçik kitabındaki hadis ve dini hikayelere itiraz ettiği ortaya çıktı. Kitapçıktaki dini motifleri 'irtica' olarak niteleyen emekli generalin Kara Kuvvetleri'ne gönderdiği sert yazı üzerine çalışma geri çekildi. Komuta kademesinde gerginliğe yol açan kitapçık, Doğan'ın istemediği bölümler çıkarıldıktan sonra yeniden basıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler