İran: Nükleer başlık geliştirmiyoruz

İran, orta ve uzun menzilli füzeler için nükleer başlık geliştirdiği iddialarını yalanladı. İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'ndaki (UAEK) temsilcisi Ali Asker Sultaniye, bu tür iddiaların, İran'ın konvansiyonel askeri programıyla ilgili hassas bilgileri açıklaması için baskı aracı olarak kullanılmaya yönelik olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 10:24
Abone Ol google-news

İran, orta ve uzun menzilli füzeler için nükleer başlık geliştirdiği iddialarını kesin bir dille yalanladı.

İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'ndaki (UAEK) temsilcisi Ali Asker Sultaniye, "Bu tür iddialar, İran'ın konvansiyonel askeri programıyla ilgili hassas bilgileri açıklaması için baskı aracı olarak kullanılmaya yönelik" ifadesini kullandı.

Sultaniye, İran'ın nükleer enerji programının barışçıl olduğunun UAEK tarafından defalarca teyit edildiğini bildirdi. Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Selami de söz konusu iddialara tepki göstererek, "Nükleer silahları, yararsız ve milli çıkarlarımıza uygun bulmuyoruz" dedi. Tuğgeneral Selami, "İran, pratikte faydası olmayan böyle bir şeye hiçbir zaman yatırım yapmayacak. Savunma doktrinimizde nükleer silahların yeri yok" ifadesini kullandı.

Adı açıklanmayan Batılı bir diplomat, UAEK'nın, "İran sahip olduğu orta ve uzun menzilli füzelere takılmak üzere gizlice nükleer başlık geliştirmeye çalışıyor" şeklindeki raporu üyelerine sunduğunu iddia etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler