Kültür öncüsü, toprağa verildi

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) Yönetim Kurulu Başkanı ve iş adamı Şakir Eczacıbaşı, İstanbul'da toprağa verildi.

Yayınlanma: 26.01.2010 - 12:44
Abone Ol google-news

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı'nın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

Törende, Şakir Eczacıbaşı'nın eşi Sebla Eczacıbaşı ile Bülent, Oya ve Faruk Eczacıbaşı'nın da aralarında bulunduğu aile üyeleri taziyeleri kabul etti.

Törene, aile üyelerinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, DSP Genel Başkanı Masum Türker, iş adamı Ömer Koç, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, sanatçılar Türkan Şoray, Rutkay Aziz, Haldun Dormen, Ali Poyrazoğlu, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin ve yazar Yaşar Kemal'in de aralarında bulunduğu iş, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Bu arada, soğuk hava nedeniyle caminin bahçesinde üstü tenteyle kapalı bir alan oluşturulduğu görüldü. Öte yandan, cenazeye katılanlar oluşturulan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler