Mısır'da turistler kaçırıldı

Mısır'ın güneyinde bir grup turist kaçırıldı. Mısırlı güvenlik kaynakları, Asvan'da kaçırılan turistlerin aralarında Alman, İtalyan ve Rumen vatandaşların bulunduğunu belirtti. Mısır Turizm Bakanı Zuheyir Garana rehinelerin bırakılması için fidye görüşmeleri yapıldığını kaydetti. Kaçırılan kişilerin Sudan'a götürüldüğü sanılıyor.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 11:35
Abone Ol google-news

Mısır'ın güneyinde bugün kaçırılan bir grup yabancı turist arasında Alman, İtalyan ve Rumen vatandaşları bulunduğu bildirildi. Mısır Turizm Bakanı Zuheyir Garana, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, Mısır-Sudan sınırındaki Asvan yakınlarında 5'i Alman, 5'i İtalyan, 1'i Rumen ve 4'ü Mısırlı olmak üzere 15 kişinin kaçırıldığını söyledi. Garana, maskeli kişilerin düzenlediği kaçırma eyleminin ardından, rehinelerin bırakılması için fidye görüşmeleri yapıldığını kaydetti. Hükümet sözcüsü Magdi Radi ise aralarında Alman ve İtalyanların da bulunduğu 11'i yabancı toplam 15 kişinin kaçırıldığını ve kaçırılanların komşu Sudan'a götürüldüğünün düşünüldüğünü belirtti. Radi ayrıca, Mısırlı ve Sudanlı yetkililerin, kaçırılmalar konusunda birlikte çalıştığını söyledi. Radi, turistleri kaçıran kişilerle doğrudan temasları olmadığını, turizm firması aracılığıyla dolaylı görüşme yapıldığını kaydetti. 

Kaçırılanlar arasında bulunan Mısırlıların, turist grubuna hizmet veren rehber ve güvenlik görevlileri olduğu sanılıyor. Bu arada İtalya Dışişleri Bakanlığı, kaçırılanlar arasında 5 İtalyan olduğu haberlerini doğruladı. Bakanlık açıklamasında, bu konuda diğer ülkelerle temas halinde olunduğu ifade edildi.

AP ajansı ise geçtiği haberde, tur rehberi Muhammed Marzuk'un, turistleri kaçıranların muhtemelen Çadlı aşiret üyeleri ve amaçlarının fidye almak olduğunu aktardı. Marzuk, bölgede son dönemde benzer olaylar olduğunu, mayıs ayında yine aşiret üyelerinin çöle tur düzenleyen iki firmanın araçlarına el koyduğunu belirtti.

Bu arada, İtalya'dan sonra Almanya'nın dışişleri bakanlığı da kaçırılanlar arasında 5 Alman vatandaşı bulunduğunu doğruladı. Bakanlık, bu kişilerin cuma gününden beri kayıp olduklarını kaydetti.

Turistlerin kaçırıldığı bölgenin, mağara resimleri ile neolitik döneme ait sitelerin ve vahaların bulunduğu çölle ilgi çeken bir turizm yeri olduğu belirtiliyor. Turistlerin, 1996 yılında çekilen "İngiliz Hasta" filminde de yer alan Gilf El Kebir'e gitmekte olduğu kaydediliyor.

Mısır'ın güneyinde son olarak 1997 yılında Asvan'ın kuzeyindeki Luksor'da yabancı turistleri hedef alan saldırıda 58 kişi ölmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler