Kılıçdaroğlu'ndan 'Biat' belgesi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'daki Deniz Feneri davasında en yüksek cezayı alan Mehmet Gürhan'ın, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'a noter aracılığıyla vekalet verdiğini belirterek, "Bu vekaletname Mehmet Gürhan'ın aslında bir piyon olduğunu, tüm yetkilerin ve sorumluluğun Zekeriya Karaman'da olduğunu açıkça gösteriyor" dedi.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 11:37
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri yolsuzluğu davasında ceza alan Mehmet Gürhan’ın, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’a noter aracılığıyla vekalet vermesinin "Gürhan'ın 'piyon', tüm yetki ve sorumluluğun ise Karaman’da olduğunu açıkça gösteren bir kanıtı" olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Şişli ilçe kongresindeki kendilerine yönelik “çık şerefsiz bir müfteriyim de” şeklindeki sözlerine ise “Dengir Mir Mehmet Fırat’ın iftira attığını sizin imzanızla kanıtlarsam, Fırat’ı partideki görevinden alacak mısınız? İftiracılığı kanıtlanırsa ‘ben şerefsiz bir müfteriyim' diye açıklama yapmasını isteyecek misiniz?” karşılığını verdi.

Fırat’la bütün televizyon kanalları önünde bir araya gelmeye hazır olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu karşılaşmada, belgeleriyle Fırat’ın iftira attığını kanıtlayacağını kaydetti. Başbakan'ın konuşmasında 3Y’den bahsettiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “yolsuzlukla mücadele edeyim derken, AKP ve Sayın Başbakan bugün yolsuzluk yapanların en büyük hamisi durumuna gelmiş durumda” dedi.

 

Failler Başbakan'ın koruması altında

Almanya tarihinin en büyük nitelikli dolandırıcılık davasının Türkiye’deki faili olarak mahkeme kararına geçen kişinin RTÜK’ün başında ve Başbakan Erdoğan’ın koruması altında olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan’a sormak isterim. Almanya’daki dolandırıcılık davasının Türkiye ayağını oluşturan kişilerden birisi olarak adı defalarca geçen bir kişiyi, RTÜK Başkanı olarak görmesi nasıl içinize sindiriyorsunuz? Bu davranışınızı hangi ‘şeref ve haysiyet’ anlayışınıza oturtuyorsunuz?” diye konuştu.

Erdoğan’ın RTÜK Başkanı Zahid Akman’ı olduğu gibi SPK Başkanı Turan Erol’u da görevinde tuttuğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “SPK Başkanı Turan Erol’u hangi şeref ve haysiyet anlayışı ile yerinde tutuyorsunuz? Şayet yolsuzluklarla mücadele programınız bu anlayış ile hazırlanmışsa onun adı ‘yolsuzlukla mücadele’ değil, ‘yolsuzluklara yataklık yapma’dır. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı vergi kaçakçılarının, hayali ihracatçıların, kara paracıların hamisi olamaz” diye seslendi.


Kılıçdaroğlu, toplantıda, Almanya’daki Deniz Feneri Davası’nda en yüksek cezayı alan Mehmet Gürhan’ın, Kanal 7’nin Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’a noter aracılığıyla verdiği vekaletnamenin belgesini de dağıttı. Belgenin 21 Mayıs 2007 tarihinde İstanbul 10’ncu noterliğinde düzenlendiğini ve Türkçe klavyesi olmayan bir daktiloyla yazıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Bu bir genel vekaletnamedir. Bu vekaletnameye göre Mehmet Gürhan Zekeriya Karaman’a diyor ki; 'Türkiye hududlari dahilindeki ortaği olduğum şirketlerdeki hisselerimi devretmeye, Türkiye hududlari dahilindeki şirketlere ortak olmaya, hisse satinalmaya, ortaklikla ilgili haklarimi takip etmege benim adima evrakları imzalamaya, kamu kurum ve kuruluşlari ile özel ve tüzel şirketlerdeki işlerimi takip etmeye TC vatandaşi Kadir oğlu 03.01. 1952 doğumlu Zekeriye Karaman’ı tayip ettim.’ Alman yargıç ne demişti ‘asıl failler Türkiye’de’ Yine demişti ki; ‘Biz Mehmet Gürhan’ın pişmanlığını samimi görmüyoruz. Mehmet Gürhan asıl failleri korumak için suçu üstüne aldı’ Bu vekaletname Mehmet Gürhan’ın aslında bir piyon olduğunu, tüm yetkilerin ve sorumluluğun Zekeriya Karaman’da olduğunu açıkça gösteriyor.”

 

'Şerefsiz' tartışması

Başbakan’ın yaptığı konuşmalarda, ‘şerefsiz, haysiyetsiz’ sözcüklerini çok sık kullandığını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Önce Sayın Başbakan’a hatırlatalım. Etrafında saygın kişiler de var. Lütfen onların uyarılarına kulak versin. Şayet Dengir Fırat’la yola çıkarsanız, kendinizi çıkmaz sokakta bulursunuz. Zaten ağzınızın bozukluğu da galiba buradan geliyor. Sayın Başbakan’dan şu iki soruyu Mehmet Mir Dengir Fırat’a sormasını istiyoruz. Mehmet Mir Dengir Fırat’ın en büyük ortağı olduğu MENAS’ın ürünlerini yurt dışına götüren TIR’da 89 kilo eroin yakalandı mı? Yakalanmadı mı? Mehmet Mir Dengir Fırat’ın en büyük ortağı olduğu MENAS şirketi, hayali ihracat yaptı mı? Yapmadı mı? Başbakan’a soruyorum ‘Fırat’ın iftira attığını sizin imzanızla kanıtlarsam, Fırat’ı partideki görevinden alacak mısınız? İftiracılığı kanıtlanırsa ‘ben şerefsiz bir müfteriyim’ diye açıklama yapmasını isteyecek misiniz?”

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin belgenin ne olduğunu ve AKP’li Fırat’ın kime iftira attığını kanıtlayacağına yönelik sorulara ise “onu sayın Başbakan sorsun öğrensin bakalım. Ben bunu kanıtlayacağım. O zaman sayın başbakan dönüp Sayın Fırat’a ne söyleyecek, merak ediyorum. Çıkıp televizyonlara ‘ben şerefsiz bir müfteriyim’ diye açıklama yapsın o kadar. Sayın Fırat’la hesaplaşacağız. Bütün medyanın önünde herhalde bir araya geleceğiz. O zaman ben size Dengir Mir Mehmet Fırat’ın ve şirketinin gerçek yüzünü belgelerle göstereceğim. Öyle kafadan atmak yok. Öyle hakaret etmek yok. Sayın Fırat’a bile sayın sözcüğüyle hitap ediyoruz. Kızmak da yok. Ben belgelerimi göstereceğim. Sayın Fırat’da konuşacak. Bu kadar basit” yanıtını verdi.

Kendisini Habertürk ve Kanal24’ten aradıklarını başka kanalların da Fırat’la karşı karşıya gelmesi konusunda talepleri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “talep çok olunca şöyle bir karar aldık. Sayın Fırat’la herhangi bir yerde bütün televizyon kanallarının olduğu bir yerde tartışalım, basın mensupları da izlesin” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin de Almanya’da bir dernekten yardım aldığı iddialarına yönelik sorusuna ise “doğrusu isterseniz benim böyle bir hesabım yok. Param da yok. Açıklarlarsa sevinirim, Almanya’da bir hesabım olduğunu da öğrenmiş olurum. Kanal 7 yöneticileri Almanya’da 12 hesabımız olduğunu SPK yazısı üzerine duyduk. Öyle SPK uzmanlarının hazırladığı yazı gibi bir yazı getirirlerse doğrusunu isterseniz mutlu olurum., Paraya da ihtiyacım var” karşılığını verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler