'AKP her türden kirliliğin odağı'

Kürt Dil Hareketi Platformu'nun (TZP Kurdi) düzenlediği "Anadilde Eğitim İstiyorum" kampanyası çerçevesinde Diyarbakır'da kitlesel etkinlik yapıldı. Etkinlikte konuşan kapatılan DEP eski milletvekili Leyla Zana, AKP'nin çıkarlar koalisyonu olduğunu vurgulayarak, kurulduğu günden bu yana tepeden tırnağa rüşvet, rant ve her türden kirliliğin odağı haline geldiğini ifade etti.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 14:06
Abone Ol google-news

TZP Kürdi’nin, Kürtçe Dil Konferansı’nın ardından başlattığı “Anadilde Eğitim İstiyorum” kampanyası çerçevesinde Diyarbakır’da kitlesel etkinlik yapıldı. Etkinliğinde konuşan kapatılan DEP eski milletvekili Leyla Zana, AKP’nin Türkiye’deki en aç gözlü ve çıkarcı kesimlerin desteğini alarak bir araya gelmesi, yani çıkarlar koalisyonu olduğunu vurgulayarak, AKP’nin kurulduğu günden bu yana tepeden tırnağa rüşvet, rant ve her türden kirliliğin odağı haline geldiğini ifade etti. Zana, Deniz Feneri yolsuzluğunun AKP’nin en insani değerleri nasıl maske olarak kullandığını apaçık gösterdiğini aktardı.

Etkinlikte DTP İl Örgütü önünde toplanan binlerce kişi yaklaşık bir kilometre ötedeki Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe, DTP Eş Genel Başkanları Ahmet Türk ve Emine Ayna ile DTP’li milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Aysel Tuğluk, Ayla Akat Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kapatılan DEP eski milletvekili Leyla Zana, ilçe belediye başkanları ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

Üzerlerinde “Em zımane we dıxwazın – Dilimizi istiyoruz”, “Zımane Kurdi bıla bıbe zımane ferni – Kürt dili yasallaşsın”, “Zımana mırovayiye – İnsanlığın dilidir” yazılı dövizler taşıyan kitle, sık sık terör örgütü PKK lehine slogan attı. Kitlenin yürüyüşü esnasında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kongrede, Kürt halkının tüm iyi niyet, barış ve diyalog yönünde attığı adımlara rağmen, AKP hükümetinin ve devletin daha çok şiddet içeren bir siyaset izlediğinin görüldüğünü ifade eden Zana, AKP hükümetinin uluslararası ve ulusal tüm gerici güçlerin temsilcisi olarak çözümsüzlük ve çatışma siyasetinin yürütme organı olduğunu savundu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler