Bursa'da kültür-sanat

Komedyen Ata Demirer, Tayyare Kültür Merkezi'nde (TKM) 30 Ocak saat 20.30'da Bursalı hayranlarıyla buluşacak.

Yayınlanma: 28.01.2010 - 09:51
Abone Ol google-news

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), ''Yarınlara Geç Kalmadan'', ''Bu Dizi Başka Dizi'', ''Kahraman Karınca'' ve ''Karşılaşmalar'' adlı oyunları sahneleyecek.

Feyzullah Arslan ve Nermin Ertürkmen'in yazdığı, Mehmet Gökçer'in yönettiği ''Yarınlara Geç Kalmadan''ın dekor tasarımı Suar Şeylan, giysi tasarımı Hale Eren, ışık kumandası Yakup Çartık'a ait.

Madde bağımlılığını konu alan oyunda Feyha Çelenk, Betül Gökçer, Taner Turan, Serap Uluyol Karanfilci, Meltem Yücesal, Cem Arabacıoğlu, Yasemin Şener, Levent Aras, Recep Kekil, Olcay Nalcı, Cenk Turan, Adnan Tunalı ve Ali Baran Gökçer rol alıyor.

''Yarınlara Geç Kalmadan'', Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bu akşam ve yarın saat 20.30'da, 23 Ocak'ta ise saat 15.00 ve 20.30'da izleyiciyle buluşacak.

İhsan Sanıvar'ın yazdığı, Ali Hürol'un yönettiği ''Bu Dizi Başka Dizi'' adlı oyunun dekor tasarımı Suar Şeylan, kostüm tasarımı Fatma Görgü, ışık tasarımı Yakup Çartık'a ait.
Bülent Çiftçi, Cihan Büyükışık, Berrin Balkanlar, Tuncer Salman, Elif Nutku, Ömer Naci Topcu, Jale Çiçek, Harun Türköz, Arzu Tan Bayraktutan, Çağlar Ozan Aksu, Derya Öztunç, Melike Durak ve Zeki Gürdal Karaoğlu'nun rol aldığı oyunda, beyaz camdan görünen dizilerin görünmeyen tarafları eğlenceli bir dille anlatılıyor.

İnsanları, istenilse de istenilmese de evlere konuk olan dizi filmlerinden birinin setine götüren komedi oyunu ''Bu dizi Başka Dizi'', AVP Sahnesinde 2 ve 3 Şubat'ta saat 20.30'da beğeniye sunulacak.
 

Oda Tiyatrosu

BDT, Oda Tiyatrosu'nda tiyatroseverleri Can Utku'nun yazdığı, Neriman Uğur'un yönettiği ''Karşılaşmalar'' adlı oyunla buluşturacak.

Dekor tasarımı Suar Şeylan'a, kostüm tasarımı Yeşim Türkgeldi'ye, ışık tasarımı Ali Karaman'a ait oyunda Nazan Kesal, Sinan Demir, Sitare Tuna, Bora Özkula, Serap Uluyol Karanfilci ve Kamil Korunan rol alıyor.

20, 40 ve 60'lı yaşlardaki üç çiftin karşılaşma öykülerini konu alan oyunda kadın-erkek ilişkilerindeki bir yönüyle komik, bir yanıyla trajik durumlar anlatılıyor.
''Karşılaşmalar'' bu akşam, yarın ve 30 Ocak'ta saat 18.30'da izleyicilerin beğenisine sunulacak.
 

Çocuklara yönelik

BDT, çocuk seyircilerinin karşısına ise Çağlar Deniz'in yazdığı, Ahmet Somers'in yönettiği ''Kahraman Karınca'' adlı çocuk oyunuyla çıkıyor.

Dekor ve kostüm tasarımı Yeşim Türkgeldi'ye, ışık tasarımı Rahmi Özan'a, müzik tasarımı Olcaytu Gönder'e, dans düzeni Pınar Ataer'e ait oyunda, Celal Bıyıklı, Derya Öztunç, Onur Sülen, Çağlar Ozan Aksu, Erkan Yılmaz, Atilla Tetik, Hayati Özen, Zafer Kaya, Ufuktan Dede, Alper Acar, Çağlar Çelebi ve Yiğit Seyhan rol alıyor.

Masal masumiyeti ve heyecanının hatırlanmasını amaçlayan oyunda, kahverengi karıncaların kolonisinde, barışı ve paylaşımı seven kraliçeye rağmen hüküm süren bencil ve zalim general, kendi çıkarları için işçi karıncaları daha fazla çalışmaları için zorlar. Bu duruma karşı çıkan Rinka, tutuklanarak hücreye kapatılır. Ancak hücreden kaçar ve kırmızı karıncalardan yardım ister. Daha sonra kırmızı karıncalarla iyi bir plan yaparak kolonisini kurtarır ve mutlu, özgür bir yaşama kavuşturur.

AVP Sahnesi'nde sergilenecek oyun, 31 Ocak ve 2 Şubat'ta saat 14.00'te izlenebilecek.
 

Ata Demirer

Komedyen Ata Demirer, Tayyare Kültür Merkezi'nde (TKM) 30 Ocak saat 20.30'da Bursalı hayranlarıyla buluşacak.
 

Konser

''110-Sıfır'' grubu yarın, ''DörtXDört'' grubu da 30 Ocak'ta Resimli Bar'da Bursalı hayranlarıyla buluşacak.

Şarkıcı Murat Boz ise 30 Ocak'ta Bursa Suare'de 22.30'da konser verecek.
 

Sergi

Kent müzesi: Seramik sanatçıları Prof. Ayşegül Türedi Özen'in ''Esintiler'', Senanur Gündoğdu'nun ''Yansımalar'' adlı koleksiyonları ile ''Heykel Önü Fotoğrafları'' sergisi, Bursa Kent Müzesi'nde ocak ayı boyunca görülebilecek.

Konak kültür evi: Uludağ Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu üyelerinin, Uludağ, Ağrı, Erciyes, Hasan, Süphan, Aladağlar, Toroslar, Kaçkar, Mont Blanc, Damavand, Sabalan, Alamkooh, Elbruz ve Kazbek dağlarına yaptığı tırmanışlarını konu alan ''Dağ Fotoğrafları'' sergisi, 3 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler