Filistin lideri Abbas İrlanda'da

İrlanda'ya giden Filistin lideri Mahmud Abbas, İsrail'le iki devletli çözüm için her türlü çabayı göstermeye devam etmeleri gerektiğini söyledi. İrlanda Dışişleri Bakanı Michael Martin ile birlikte basın toplantısında konuşan Abbas, İsrail ve ABD'deki yönetim değişimleri nedeniyle iki devletli çözüme yönelik barış görüşmelerine ara verildiğini kaydetti.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 17:21
Abone Ol google-news

İrlanda'ya giden Filistin lideri Mahmud Abbas,  İsrail ve ABD'deki yönetim değişimleri nedeniyle zor bir dönemden geçildiğini; bu yüzden, bugüne kadar başarılanların geri alınamaz olduğunu kesinleştirmek için çaba harcamaya devam ettiklerini söyledi. Abbas, "İki devletli çözümü başarmak için her türlü çabayı göstermeye devam etmeliyiz" diye konuştu.

İrlanda Dışişleri Bakanı Martin de İsrail ve Abbas yönetimi arasındaki karşılıklı anlayışın artmasının "cesaret verici" olduğunu belirtti. Martin, İsrail'in Batı Şeria'da yerleşimler kurmaya devam etmesini eleştirerek, bu konudaki görüşlerini İsrail hükümetine ilettiklerini, ancak daha fazlasının yapılması gerektiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler