Akman iddiaları yanıtladı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahit Akman, Deniz Feneri yolsuzluğuna adının karıştığı gerekçesiyle istifa etmesi yönündeki iddiaları yanıtladı. Akman, neyle suçlandığını bilmediğini ifade ederek, "Neyle suçlandığımı net olarak bilsem gerçekleri ortaya çıkarırım. Bütün bu suçlamalar medyanın gücünden yararlanarılarak gerçekmis gibi yayınlanıyor" dedi.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 14:52
Abone Ol google-news

RTÜK Başkanı Zahit Akman, Deniz Feneri yolsuzluğuna adının karıştığı gerekçesiyle istifa etmesi yönündeki iddiaları yanıtladı. NTV'nin sorularını yanıtlayan Akman, kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialırın hiçbirinin RTÜK görevi ile ilgili olmadığını belirterek, "İstifam isteniyor. Verilecek en iyi cevap görevde kalmaktır. Onurlu her insanın yaptığı gibi görevimin başındayım" dedi. Akman, neyle suçlandığını bilmediğini ifade ederek, "Neyle suçlandığımı net olarak bilsem gerçekleri ortaya çıkarırım. Bütün bu suçlamalar medyanın gücünden yararlanarılarak gerçekmis gibi yayınlanıyor" dedi.

 

Ticaretle ilgili iddialar...

RTÜK başkanı olduğu 2005 yılından bu yana herhangi bir ticari faaliyetin içinde yer almadığını belirten Akman, böyle bir ticari faaliyetin bulunduğu bir belgenin ortaya konmasının ardından "gereğini yapacağını" söyledi.

RTÜK başkanlığı görevinin ardından ortaklığı bulunduğu şirketlerden  çekildiğini söyleyen Akman, bazı şirketlerden ayrılmasının ise "uzun sürdüğünü" sözlerine ekledi.

CHP milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Akman’ın önerisiyle insanlar kooperatife üye oldu sonra da zarar etti" iddialarını Akman, şu sözlerle yanıtladı:
"Sayın Kılıç belge gösteriyor. Gösterdiği insanlar 2000 yılında üye oluyor. Benim kooperatifle ilişkim 2003 yılında başladım. Böyle bir şey olabilir mi ? 4 yıldır RTÜK Başkanıyım. 4- 4,5 yıl önce ayrıldım oradan. Bu işlerin hepsini temizleyeceğiz. Avukatım işlere bakıp araştırdıktan sonra, gidip bu işleri temizleyeceğiz geleceğiz. Şu an kooperatif başkanı olan arkadaşa sordum nedir bu? 'Ya başkanım şu an inşaattayım haberim yok' diyor."



Haysiyet ve şeref vurgusu

Konuşmasında sık sık Başbakan Erdoğan'ın son günlerdeki konuşmalarında yaptığı gibi "haysiyet ve şeref" vurgusu yapan Akman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunlarla ilgili bir şey söyleyemeyenler, böyle ne olduğu belirsiz şeylerle beni suçluyorlar. Ben böyle bir adam isem, 4 yıldır RTÜK başkanıyım. Trilyonlarca lira harcıyoruz. Ben 5 çocuk babasıyım. Haysiyetli şerefli bir insanım. Alnımın teriyle hepsinin hesabını vererek para kazandım. Böyle bir terbiyesizlik var mı?"
 

Televizyona ortaklık

CHP'li RTÜK üyelerinin "televizyona ortak olmak ahlaklı değildir. Bir televiyon şirketinin sahibiyle RTÜK Başkanının ortaklığının bulunmasının ahlaki olmadığı" yönündeki eliştirileriyle ilgili ise Akman,şunları söyledi:
"Bir televizyon patronuyla ticaret bir ilişkim yok. Benim iki tane ortaklığım var. İkisi de yatırım ortaklığıdır. Gayrimenkul adına yapılan bir şirket faaliyetidir. Benim yalan söylediğini iddia eden o yalancılar belge çıkarsınlar o zaman. Böyle bir ahlaksızlık olmaz. Yargı önünde hesaplaşacağız,  dava açacağız."

"Adımın iddianamede geçiyor olması benim suçlu olduğum anlamına gelmez” diyen Akman, “Kılıçdaroğlu dokunulmazlık zırhına sığınarak beni küçük düşürmeye yönelik bu iddiaları ortaya atıyor. Ama bu iddiaları yahıtlamak için karşı karşıya geleceğim. Eğer cevap veremezsem gereğini yapacağım. Karakteri bozuk 3 - 5 kuruşa tenezzül edecek olan bir adam isem bu konularda ne kadar duyarlı olduğumu bilirler” dedi.  

 

Kanal 7 ile ilgili iddialar...

Akman, Kanal 7 ile ilgili iddaları ise şu sözlerle yanıtladı: “Kanal 7'de çalışıyordum. Onlar benim arkadaşlarım. İnkar etmiyorum. Ama hiçbir ticari faaliyetim yok. “



Kurye iddiaları...

" 'Akman, kuryelik yaptı' suçlaması davadaki itirafçı sanık söylemiş. Onun suçlamadığı kimse yok ki. Kendisi bu suçlamaları yaparak tahliye edileceğini sanıyor” diyen Akman, Almanyada'ki Deniz Feneri ile Türkiye'deki dernek arasında bir bağ olmadğını savundu.
Akman, “Adınız neden karıştı” sorusuna ise şu karşılığı verdi:
“Bu konuyla ilgili ben savunmamı yaptıktan sonra benimle ilgili bu iddiaları sürdürmek ahlaksızlıktır. RTÜK'ün başarılı çalışmaları birilerini rahatsız etti. Biz aldığımız kararlarla bir çok insanın ticari faaliyetini de etkiliyoruz. Bazılarının hedefleri vardır, doymaz hırsları vardır. Bu insanların iştahının sınırı olmadığı zaman bunun sınırını koyan kanunlardır. Biz yayın tekeli oluşmasın diye bazı konularda daha derin araştırmalar yaptık. Biz böyle bir araştırma içerisindeyken özellikle böyle kampanyaların başlatılmasını normal buluyorum. Bu yayın grubu bu işle ilgili karar verme aşamasındayken beni hedef alıp istifaya zorlamasını normal buluyorum.”


İstifa etmiyorum

Akman, Başbakan ile görüşmesinde kendisine istifa etmemesi yönünde görüş bildirdiğini de söyledi. Akman, şunları söyledi:

“Sahte belgelerle iddialarla belgeler göstererek Zahid Akman istifa etsin diyorlar. Sayın Başbakanımıza bir bilgi arz ettim. Başbakanlık Müsteşarımıza bir bilgi arz ettim. Başbakan ve bazı bakanlar bunlara inanmadıklarını ve görevde kalmam gerektiğini ifade ettiler. CHP’nin Alman Devlet Vakfı’ndan yardım almış. Muhtemelen bunun hesabını verecektir. Devletin 1 trilyonluk yardımını usulsüz kullandığına dair Anayasa Mahkemesi’nin kararı var. Milletin din duygularına istismar ederek yardımlaşma kullandı diyor. Dini duygu istismarlıysa Sayın Önder Sav’ın çiftçiye söylediği sözler ortada. Önce Önder Sav’dan hesap sorsunlar. Sav ile ilgili ne yaptılar. Göz boyamasınlar. Benim dokunulmazlığım yok. Savcılarımız var. Yargımıza da ben güveniyorum. Ne olmuş ne var ortada ? Ben görevimin başındayım. Arkadaşlarımla bu ülkeye hizmet etmeye çalıştık. Bütün bu iddialar 4 yıl öncesine ait iddialardır. Ben 4 yıldır RTÜK başkanıyım. her şeyim didik didik edildi. Bir şeylerini bulsak ta bunu rezil edelim diye. Bizi yiyip hedeflerine daha kolay ulaşabileceklerini düşünebilirler. Ancak ben onlara bu zevki tattırmayacağım.”
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler