Baykal'dan "şerefsizlik" lafına sert yanıt

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan başta olmak üzere pek çok AKP yöneticisinin son birkaç gündür ağızlarından düşürmedikleri "şerefsizlik" söylemlerine sert yanıt verdi.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 15:07
Abone Ol google-news

Yazılı bir açıklama yapan CHP Lideri Deniz Baykal, “Başkalarını şerefsizlikle suçlayanlar aslında ona en çok muhtaç olanlardır” dedi. Almanya’daki Deniz Feneri e.V. yolsuzluğuna ilişkin davayla AKP ve CHP arasında yaşanan “şerefsizlik” tartışmaları sıcaklığını koruyor.

CHP Genel Başkanı Baykal da yazılı bir açıklama yaparak, “şerefsizlik” söylemlerine yanıt verdi. Baykal, “Biz bugüne kadar kimseyi şerefsizlikle suçlamadıysak bu tartışma seviyesini korumak istediğimiz içindir” dedi.

Baykal, bir paragraflık açıklamasında şunları söyledi: “Son günlerde birbiri ardından skandallar ve yolsuzluk haberleri ortaya atılınca şeref ve namustan bahsedenler birden bire artmaya başladı. Başkalarını şerefsizlikle suçlayanlar aslında ona en çok muhtaç olanlardır. Biz bugüne kadar kimseyi şerefsizlikle suçlamadıysak bu tartışma seviyesini korumak istediğimiz içindir. Yoksa bu sıfata layık bir muhatap bulmakta hiçbir güçlüğümüzün olmayacağı açıktır. Herkes kendisine göre bir şeref tanımlaması ve kriterleri ortaya koyabilir. Bize sorarsanız, en büyük şerefsizlik milletin yardım amacıyla verdiği paralarla kendi reklâmını yaptırmak için bir TV kanalı kurdurmak ve kuranları himaye etmektir. Kul hakkı yetim hakkı yiyip dindarlık taslayanlardır. Fakir fukaranın kazancına göz dikip harama kucaklarını açanlardır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler