"Ispatla sana 10 katını vereceğim"

CHP Milletvekili Mustafa Özyürek, CHP’nin bir Alman Vakfı’ndan para yardımı aldığı iddialarını hatırlatan RTÜK Başkanı Zahid Akman’a jet yanıt verdi. Özyürek, Akman’ın, CHP’nin adı geçen vakıftan 85 bin Euro aldığını ispatlaması durumunda kendisine bu miktarın 10 katını vereceğini söyledi

Yayınlanma: 22.09.2008 - 15:42
Abone Ol google-news

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, CHP’nin bir Alman Vakfı’ndan para yardığımı aldığı iddialarını hatırlatan RTÜK Başkanı Zahid Akman’a sert yanıt verdi. Özyürek, “Biz elden ödemeler yapmıyoruz. Biz kuryeler vasıtasıyla para aktarmıyoruz. Akman CHP’ye böylesine suçlamalar yaparken kendisiyle ilgili kuryelik suçlamalarına yanıt vermelidir” dedi.

Mustafa Özyürek, RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın katıldığı bir televizyon programında Alman Friedrich Ebert Vakfı’ndan 2005 yılında 85 bin Euro para yardımı aldığı yolundaki haberleri hatırlatmasına yanıt verdi. CHP’nin ne Friedrich Ebert Vakfı’ndan ne de yabancı herhangi bir vakıftan bir kuruş para almadığını söyleyen CHP’li Özyürek, “Bu hem bizim muhasebe kayıtlarımızda ortadadır. Ayrıca Vakit Gazetesi’nin iddia ettiği gibi 2005 yılında böyle bir para alınmamıştır. 2005 ve 2006 yılı hesaplarımız da Anayasa Mahkemesi tarafından ayrıntılarıyla incelenmiş ve bu konuda hiçbir kayıt olmadığı tespit edilmiştir” dedi.

Özyürek, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Ergun Poyraz’ın da buna benzer bir iddia ortaya attığını ancak bu iddiaların da yapılan incelemeler sonucunda yalan olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Özyürek, şunları söyledi:

“CHP yasalar çerçevesinde çalışan şeffaf bir partidir. Herhangi bir yabancı vakıftan bir kuruş para almamıştır. RTÜK Başkanlığı gibi önemli bir görevde bulunun bir kimsenin bu yalan haberlere dayanarak CHP’yi suçlaması son derece çirkindir. Ben Zahit Akman’a eğer CHP’nin Friedrich Ebert Vakfı’ndan 85 bin Euro aldığını kanıtlarsa onun 10 mislisini kendisine vermeye hazırım. Gerçi kendisinin böyle paralara ihtiyacı olmadığı mal varlığı ile ilgili haberlerden anlaşılıyor. Hodri meydan. Biz fakir fukaranın parasını toplayıp şirket kurmadık. Biz fakir fukaradan ‘size ev yapacağız’ diye para almadık.” Akman’ın, CHP hesaplarının Anayasa Mahkemesi tarafından incelenmesi sonucu ortaya çıkan raporlarla ilgili olarak ortaya attığı iddiaların da gerçek dışı olduğunu ifade eden CHP’li Özyürek, şunları söyledi:

“CHP’nin Anayasa Mahkemesi’nin eleştirdiği bütün harcamaları parti için yapılmıştır. O ödemelerin hepsi banka vasıtasıyla ödenmiştir. Anayasa Mahkemesi kendi anlayışına göre bu banka vasıtasıyla yapılan ödemelerle ilgili belgeleri kendine göre usulsüz bulmuştur. Yoksa ortada özel amaçla harcanmış bir kuruş yoktur. Paranın partinin amacına harcandığı ve banka vasıtasıyla ödendiği kesindir. Biz elden ödemeler yapmıyoruz. Biz kuryeler vasıtasıyla para aktarmıyoruz. Akman CHP’ye böylesine suçlamalar yaparken kendisiyle ilgili kuryelik suçlamalarına yanıt vermelidir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler