Edirne'de dehşet

Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Kalkansöğüt köyünde bir kişi bugün sabah saatlerinde, öğrenci servisi bekleyenlere av tüfeğiyle rastgele ateş açtı. Olayda, 2 öğrenci hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden 2 öğrenci bugün toprağa verildi.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 16:49
Abone Ol google-news

Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Kalkansöğüt köy sakinlerinden Ahmet Öztürk'ün, sabah saatlerinde açtığı ateş sonucu Demirköy İlköğretim Okulu'nda taşımalı sistemle eğitim gören birinci sınıf öğrencisi Burhan Can Atan ve ablası 7. sınıf öğrencisi Özden Atan hayatını kaybetti. Çocukların annesi Selvet Atan ile yine aynı okula giden 7. sınıf öğrencisi Mümine Döşlü ise yaralı olarak kurtuldu.

 

Saldırgan eski sabıkalı

Cinayet zanlısı Öztürk'ün 20 yıl kadar önce eniştesini öldürdüğü için hüküm giyerek cezaevinde yattığını ve tahliye olduktan sonrada ''tecavüz'' suçundan tekrar cezaevine girdiğini ifade eden muhtar Döşlü, şunları kaydetti: ''Öztürk, en son Şartla Salıverme ve Cezaların Ertelenmesi Yasası'ndan yararlanarak tahliye oldu. Kendisine, kullanılmayan ilköğretim okulunu tadilat yaparak ev olarak kullanması için verdik. Köy halkıyla fazla samimiyeti olmayan Öztürk, yeşil kart sahibi olduğu için tüm ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından karşılanıyor. Yapılan bunca iyiliklere karşı çocuklarımızı öldürmesi ve yaralaması anlaşılır gibi değil. Acımız çok büyük. Ufacık çocukların ne günahı vardı? Hiçbir günahı olmayan çocuklarımızı öldürdü.'' Muhtar Döşlü, silah sesini duyduğunda gittiği olay yerinde yaralıları kendi imkanlarıyla hastaneye kaldırdıklarını ve yapılan tüm müdahalelere rağmen iki öğrencinin yaşamlarını yitirdiğini kaydetti.

Bu arada, saldırıdan sonra bölgedeki ormanlık alana kaçdığı bildirilen Öztürk'ün, yakalanması için arama çalışmaları sürüyor. Açılan ateşte ölen çocukların annesi Selvet Atan ile öğrenci Mümine Döşlü'nün Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavilerine devam ediliyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler