Amirallere suikast soruşturması tamamlandı

''Amirallere suikast'' girişimi iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, 9'u tutuklu 19 şüphelinin 7,5 ila 40 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması istendi.

Yayınlanma: 29.01.2010 - 15:03
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan tarafından hazırlanan iddianame, aralarında hukuki ve fiili bağlantı olduğu gerekçesiyle birleştirilme talebiyle ''Poyrazköy'' davasına bakacak olan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.


Amirallere suikast soruşturması kapsamında ifadeleri alınan emekli Binbaşı Levent Bektaş ve Tayfun Duman'ın Poyrazköy davasında sanık oldukları için ''Amirallere suikast'' iddianamesinde şüpheli olarak yer almadıkları belirtildi.

İddianamede, 9'u tutuklu 19 şüphelinin ''Silahlı terör örgütüne üye olmak'', ''Patlayıcı madde ve mermi bulundurmak'', ''Kişiye özel verileri hukuka aykırı bir şekilde kaydetmek'' suçlarından 7,5 ila 40 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması istendi.

Burçin Öztürk adlı bir kişinin müşteki olarak yer aldığı iddianame ile ilgili 16 klasör ek delil bulunuyor.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinin önümüzdeki hafta sonuna kadar inceleyeceği belirtilen iddianamenin kabul edilmesinin ardından şüpheliler hakkında dava açılmış olacak.

Yürütülen soruşturma kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığında görevli teğmenler Sinan N, Faruk A, Alperen E, Yakut A, Burak D, Tarık A, Ülkü Ö. ve Sezgin D. tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler