Arınç'tan çiftçiye azar

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP'nin Turgutlu ilçe kongresinde, üzüm üreticisinin sıkıntılarını dile getirerek, "Öldük bittik başkanım, çare bekliyoruz" diyen 65 yaşındaki çiftçi Süleyman Aksu'yu "Yalan söylüyorsun" diyerek azarladı. Arınç'a tepki gösteren çiftçi salondan çıkarıldı.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 17:36
Abone Ol google-news

Kongrede Bülent  Arınç'ın konuşması sırasında söz alan çiftçi Süleyman Aksu, bölgedeki birçok üretici gibi üzümünü satamadığını ve borçlarını ödeyemediğini anlattıktan sonra, "Öldük bittik başkanım, çare bekliyoruz" diye konuştu. Sorunlarını dile getiren Aksu, Arınç'ın sert tepkisi ile karşılaştı. Arınç, "Kalk ayağa" talimatı üzerine ayağa kalkan çiftçiye, "Bak beni oruçlu ağzımla çok konuşturma. 7 senedir tek başına iktidar olan bir parti halkın yüzde 50'sinin oyunu alan bir parti, çiftçiyi öldüren bir parti değildir. Yalan söylüyorsunuz. Bu kadar utanmazlık olur mu? Bu nasıl saçma bir şey. Ne demek öldük bittik" diye azarladı.
Arınç'ın sözlerine "Bana kimse yalancı diyemez" diyerek karşılık veren çiftçi Süleyman Aksu partililer tarafından apar topar salondan çıkarıldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan çiftçi Aksu, kongrede yaptığı konuşmada herşeyin güllük gülistanlık olduğundan bahseden Arınç'a çiftçinin sorunlarını anlattığını kaydederek, "Bana 'kalk ayağa' dedi, 'sen yalan söylüyorsun' dedi. Ben de 'yalan söylemiyorum' dedim. 65 yaşındayım. Kimse beni bu yaşmıma kadar yalancılıkla suçlamadı. Bana 'sen CHP yanlısısın' dedi. Ben 'değilim, en az senin kadar AKP'liyim, bu kongrenin yarısı beni tanır' dedim. Olaydan sonra çok kötü oldum. Azarlanmayı hak etmedim" diye konuştu. Olayın ardından AKP'li Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orun ve bazı AKP'li yerel yetkililerin kendisini ziyaret ederek arınç adına özür dilediklerini kaydeden Aksu, "Benim kimseden korkum yok, çiftçinin yaşadığı sıkıntıyı anlattım" dedi.

Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Bülent Arınç, yaşanan tartışmadan fevkalade üzgün olduğunu belirterek, ''Günün yorgunluğu ve iftara çok yakın bir saatte bu şekilde bir konuşmaya muhatap olmak, beni fevkalade olumsuz etkiledi. Ben de böyle bir cevap vermek mecburiyetinde kaldım'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler