Rıce: Türkiye mükemmel müttefik

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, 63. dönem BM Genel Kurulu toplantıları kapsamında geldiği New York'ta ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice bir araya geldi. ABD Dışişleri Bakanı Condolezza Rice Türkiye'nin mükemmel bir müttefik olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 18:00
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile Waldorf Astoria Otelinde görüşen ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, toplantının başında yabancı bir ajans muhabirinin bir sorusu üzerine Türkiye'nin son Kafkasya krizi de dahil olmak üzere pek çok krizde, ABD için "mükemmel bir müttefik" olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan - Rice görüşmesi yerel saatle 11.45'de (TSİ 18.45) başladı ve yaklaşık 40 dakika sürdü. Babacan 63. dönem BM Genel Kurulu yüksek toplantıları kapsamında görüşmelerine devam edecek.

Öteyandan, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin'in verdiği bilgiye göre, Babacan-Rice görüşmesinde ana hatlarıyla Türkiye ile ABD ikili ilişkileri, terör örgütü PKK konusundaki işbirliği gibi konular ele alındı. Görüşmenin büyük bölümünde ise Kafkasya'daki son gelişmelere değinildiği, bu çerçevede Rice'ın sorusu üzerine Babacan'ın Türkiye'nin Kafkaslardaki durumu nasıl gördüğünü anlattığı belirtildi.

Babacan görüşmede Türkiye'nin, Kafkaslardaki krizin başından beri taraflara itidal çağrısı yaptığını hatırlatarak, Türkiye'nin Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine büyük önem verdiğini vurguladı. Kafkaslardaki sorunun diyalog yoluyla çözülmesinin önemine işaret eden Babacan, Kafkasya İşbirliği İstikrar Platformuna ilişkin de Rice'a bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan ziyaretinin de görüşmede gündeme geldiği, Babacan'ın bu ziyaretin Türkiye-Ermenistan ilişkileri açısından önemli bir açılım yarattığını herkesin gördüğünü belirterek, bu ziyaretin aynı zamanda Ermenistan-Azerbaycan ilişkileri bakımından da önem taşıdığını vurguladığı belirtildi. Babacan görüşmede Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin ilerlemesinin Türkiye-Ermenistan ilişkileri açısından da katkı sağlayacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler