'Fransa, Türkiye'nin AB sürecine engel olmasın'

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Fransa'nın Türkiye'nin AB üyelik sürecine engel olmaması uyarısında bulundu. Bakan Şimşek, uluslararası hukuk danışmanlık şirketi "Clifford Chance" ve Başbakanlık Yatırımları Teşvik ve Destekleme İdaresi tarafından ortak düzenlenen bir seminerde Fransa'nın önde gelen şirketlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Yayınlanma: 22.09.2008 - 18:41
Abone Ol google-news

Türk ekonomisinin son durumu hakkında bir sunuş yapan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek konuşmasında Türkiye'nin AB tam üyelik süreciyle ilgili gelişmelere de ayrıntılı bir biçimde atıfta bulundu.

Türkiye'nin AB müktesebatına uyum çalışmalarını, ülkenin değişim süreci için büyük bir şans ve fırsat olduğunu vurgulayan Şimşek, bu süreçte önemli yapısal ve yasal reformlar gerçekleştirildiğini söyledi.

Fransa'nın Türkiye'nin AB üyelik sürecine engel olmaması uyarısında bulunan bakan Şimşek, bu sürecin Türkiye'nin ekonomik ve siyasi alanda gelişimine önemli katkı sağladığını söyledi.

Bakan Şimşek, Avrupa'nın 6. dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip Türkiye'nin üyeliğinin AB'nin küresel ekonomik aktör olmasına da katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye'de son yıllarda artan ekonomik büyüme hızına, yabancı yatırımların giderek artmasına, özelleştirmenin büyük bir hızla devam etmesine atıfta bulunan Bakan Şimşek, Türkiye'nin yıllık ihracatının 130 milyar dolara çıktığına dikkat çekti.

Türkiye'nin dinamik bir nüfusa sahip olduğunu ve rekabet gücü yüksek sanayi üretiminin giderek arttığını ifade eden Bakan Şimşek, ülkenin kalkınması için son yıllarda, ulaştırma, enerji gibi alt yapı alanlarında gerçekleştirilen ve planlanan projelerden örnekler verdi.

Kamu maliyesi disiplinine verilen öneme ve bankacılık sistemindeki köklü reformlara da atıfta bulunan Bakan Şimşek, son yıllarda eğitime önemli yatırım yaptıklarını ve eğitimde kaliteyi artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu konferans öncesinde bazı Fransız yatırımcılarla bir araya gelen Bakan Şimşek yarın, 23 Eylül Salı günü, Paris Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaretinde, "Türkiye Ekonomisinin Dinamizmi ve Beklentiler" konulu bir konuşma yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler