Ömer Uluç'a veda

Yaklaşık 2 yıldır akciğer kanseri tedavisi gören ve kalp yetmezliği ile nefes darlığı şikayetiyle tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayatını kaybeden ressam Ömer Uluç'un cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Yayınlanma: 30.01.2010 - 13:47
Abone Ol google-news

Uluç için Bebek Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, eşi yazar Vivet Kanetti ve kızı Elfe Uluç taziyeleri kabul etti. Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Uluç'un ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Uluç'un cenazesi, burada öğleyin kılınan namazın ardından Aşiyan Mezarlığı'na defnedildi.
Günay, törende basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çok üzgün olduğunu belirterek, ''Dünya çapında bilinen, ülkemizin ismini yurt dışına taşıyan değerli bir sanatçıydı. Sınır tanımayan bir sanatçıydı. Tuvale sığmayan, bilinen disiplinlere sığmayan, o yüzden özgün ve gelecek yıllarda da ismi kalacak olan önemli bir sanatçıydı. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum'' diye konuştu.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da Uluç'un yeri biraz zor doldurulacak sanatçı olduğunu dile getirerek, çok başarılı işler yapan Uluç'un çalışkan ve çok üretken bir insan olduğunu söyledi.
Uluç'un, yaşamı iyi anlayan bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayan Sabancı, ''İyi bir dosttu. Bugün de görüyoruz ki eserleri kadar önemli dostları kaldı geriye. Dostlukları da kuvvetliydi. Kıymetli bir kişiyi kaybettik. Her çevrede tanınan, sevilen bir insandı. Bazı sanatçılar büyük fark yaratırlar. Önemli bir fark yarattı. Geriye birçok eseri kaldı'' dedi.

Sanatçı Sezen Aksu da çok değerli bir sanatçının kaybedildiğini ifade ederek, ''Üzgünüm. Çok kıymetli ve çok özel insanlar bu kadar kişiyi bir araya getirebiliyor'' diye konuştu.

Törene, ailesinin ve sevenlerinin yanı sıra Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, sanatçı Kadir İnanır, gazeteci Mehmet Barlas ve sanat camiasından birçok kişi katıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler