Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, küresel ekonomik krizin Türkiye'ye etkisini yorumlayan iktisatçıları manşetine taşırken, Hürriyet, RTÜK Başkanı Akman'ın Almanya'daki evinin polis tarafından aranması haberini birinci sayfadan verdi. Milliyet, Deniz Feneri e.V. davasından mahkûm Mehmet Gürhan ile Zekeriya Karaman'ın ortaklığını gösteren noter belgesi haberine birinci sayfada yer verdi.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 11:52
Abone Ol google-news

  

CUMHURİYET

Türkiye krizi bekliyor

İktisatçılar küresel bunalımı ve Türkiye’ye etkisini ele aldılar: Hükümetin somut bir programı yok.

Prof. Dr. Gülten Kazgan: ABD’deki kriz henüz reel sektöre intikal etmedi ama yansıma olasılığı var. Türkiye’yi etkilemesi beklenen bu krize karşı hükümetin bir program yaptığını ne yazık ki göremiyoruz.

Prof. Dr. Korkut Boratav:
Kriz kapitalist sistemin çöküşü sonucunu getirmese de sistemi sarsacak. Temel neden ölçüsüz şişkinliktir. ABD başka ülkelerin tasarruflarını emmeyi hayat tarzı haline getirdi.

Prof. Dr. Aziz Konukman:
Neoliberalizmin kötülediği her şey gündeme geldi. Yeniden üretiminin sağlanabilmesi için büyük iş çevrelerine sosyalist sistem, küçük insanlara vahşi kapitalizm uygun görülüyor.

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu: ABD’de 50 milyon insan krizden etkilenebilir. İş çevrelerine, bankalara yapılan kamu desteği sosyal kesime de yapılmalı.

 

 

HÜRRİYET

Alman polisi evini bile basmış

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın Almanya'daki evinin, kooperatif dolandırıcılığı soruşturması kapsamında mahkeme kararıyla arındığı belgelerle ortaya çıktı. Frankfurt Sulh Ceza Mahkemesi Hâkimi Dr. Dütbeck'in kararıyla Frankfurt Polisi, 25 Nisan 2007'de Akman'ın evini bastı. Saat 10.30'da başlayan arama 14.40'ta sona erdi. Polis arama tutanağına "13.20'ye kadar aranan kişi eve gelmemiştir" notunu düştü. Tutanağın bir kopyası evde bulunan, Kanal 7'de görevli Bülent Över'in kızı Ece'ye teslim edildi.

 

 

MİLLİYET

Sıkı ortaklar

CHP'li Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri e.V. davasından 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Mehmet Gürhan'ın Türkiye'deki işleri için Zekeriya Karaman'ı vekil tayin ettiğini gösteren noter belgesini açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeye göre, Gürhan, Türkiye'de ortak olduğu şirketlerdeki faaliyetleri kendi adına yürütme, evrak imzalama gibi yetkileri Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'a vermiş.

 

 

RADİKAL

Yalan ve şantaja karşı dava

Aydın Doğan, AKP'li Bozdağ'ın "Pijamayla başbakan karşıladı. Dışbank'ı alıp bir ayda sattı" iddialarına yanıt verdi: "Başbakan'ın hakaret ve asılsız iddialarının ardından bazı AKP'liler durumdan vazife çıkarıyor. Gülünç yalanlar nedeniyle dava açılacak." AKP'li Göktaş'ın "Doğan bir sabah kelepçeyle götürülürse sürpriz olmaz" sözüne yanıt: "Temenni mi, şantaj mı?"

 

 

TERCÜMAN

Bebeklerini kaybeden annelerin dramı

İzmir Tepecik Hastanesi'nde bir gecede 13 bebeğin hayatını kaybetmesi üzerine şaşkına dönen aileleler, sorumluların hesap vermesini istiyor. Savcılık soruşturma başlattı, 5 bebeğe otopsi yapılacak. 

 

 

AKŞAM

9 bin metrede çocuk pilot skandalı

THY'nin iç hat seferleri yapan alt markası Anadolujet uçağında akıl almaz bir olay ortaya çıktı. Ankara-Erzurum seferini yapan Boeing 737 uçağının pilotu, 9 bin metre yükseklikte, yerini kokpite giren 15 yaşındaki S.T.'ye bıraktı. Çocuk, hatıra fotoğraflarını internette yayınlayınca skandal ortaya çıktı. İnceleme başlatan THY yönetimi, iş disiplinine aykırı davranmaktan suçlu bulduğu pilotun görevine son verdi. Yetkililer, 'Emniyet ihlâl edilmedi' dedi ama benzer bir olay 14 yıl önce Rusya'da faciayla sonuçlanmıştı. Pilotun, idaresini oğluna verdiği Airbus 310 uçak düşmüş, 70 kişi ölmüştü.

 

 

POSTA

Afla çıktı dehşet saçtı

Eniştesini baltayla keserek öldüren ve 2003'te Rahşan Ecevit'in öncü olduğu af ile serbest kalan katil Ahmet Öztürk, dün durakta servis bekleyen öğrencilerin üzeine pompalı tüfekle ateş açtı. 13 yaşındaki Özden Atan ile kardeşi 4 yaşındaki Burhan Can öldü, anneleri Selvet Atan ve bir kız öğrenci yaralandı. Katil ormanlık alana kaçarak izini kaybettirdi.

 

 

VATAN

Baykal'dan ağır yanıt

Baykal, Erdoğan'ın önceki gün İstanbul'da kullandığı "şerefsiz" kelimesine aynı sertlikte cevap verdi: "Başkalarını şerefsizlikle suçlayanlar aslında ona en çok muhtaç olanlardır. Bize sorarsanız en büyük şerefsizlik milletin yardım amacıyla verdiği paralarla kendi reklamını yaptırmak için bir TV kanalı kurdurmak ve kuranları himaye etmektir."

 

 

STAR

Krizi fırsata çevireceğiz

Başbakan Erdoğan "Türkiye'de ekonomik sistemin temelleri sağlam. Küresel krizi asgari hasarla aşacak ve fırsata dönüştüreceğiz" dedi.

 

 

SABAH

Nükleer dönem

Devlete göre son çare, çevrecilere göre ölüm fermanı 10 milyar dolarlık nükleer santral ihalesi yarın başlıyor. Firmalar tekliflerini yarın üç kapalı zarfla, ilgili komisyona verecek.

 

 

YENİ ŞAFAK

Katil virüs

İzmir Tepecik Hastanesi'nde 11 saatte 13 bebeğin ölümünü araştıran Bilim Kurulu'ndan Prof. Dr. Öztürk, ilk inceleme sonucunu açıkladı: Bebeklerin kanı ile hastanede verilen serumu inceledik. Damardan enjekte edilen sıvının ürettiği enfeksiyon ölüme yol açmış.

 

 

ZAMAN

Piyasalara güven mesajı verdi

* İstikrar ortamına müdaheleye izin verilmeyecek.

* Global krizin fırsat dönüştürüleceğini umuyorum.

* Enflasyonda güçlü bir düşüş eğilimi yakalanacak.

* Büyüme son yıllardaki temponun altında kalacak.

* Mali disiplinden taviz yok, faizler de düşürülebilir.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler