Şehit As'ın cenazesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki patlamada şehit olan Uzman Çavuş Ragıp As'ın cenazesi, yarın Koçarlı'da toprağa verilecek. Cumhurbaşkanı Vekili, TBMM Başkanı Köksal Toptan da, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen patlama dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı mesajı gönderdi.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 09:44
Abone Ol google-news

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, dün iftar saatinde Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine gittiği sırada, duvar kenarına bırakılan bombanın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ragıp As'ın cenazesi, helikopterle Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na ait filoya getirildi. Askerlerin omuzunda askeri uçağa taşınan As'ın cenazesi, daha sonra memleketi Aydın'a gönderildi. Uzman Çavuş Ragıp As'ın cenazesi yarın Koçarlı Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Cenaze töreni öncesinde Cumhuriyet meydanında tören düzenleneceği kaydedildi.

Öte yandan, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde operasyon hazırlığı yaptığı sırada, silahının ateş alması sonucu şehit olan er Bora Günceler'in cenazesi de Van Askeri Hastanesi'nden ambulansla filoya getirildi. Şehit Bora Günceler'in cenazesi, memleketi Tokat'a gönderilmek üzere, Uzman Çavuş Ragıp As'ın cenazesinin bulunduğu uçağa konuldu.

Bu arada, patlamada şehit olan jandarma uzman çavuş Ragıp As'ın (38) Aydın'ın Koçarlı ilçesindeki evinde hüzün yaşanıyor.

Şehidin dayısı Erol Saçan, yeğeninin 2 yaşında İrem isimli bir kızı olduğunu söyleyerek, "Şehidimizle gurur duyuyoruz, ama çok da üzgünüz'' diye konuştu.

Patlamanın meydana geldiği noktaya dev Türk bayrağı asıldı. Jandarma Komutanlığı ekipleri incelemelerini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Vekili, TBMM Başkanı Köksal Toptan da Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen patlama dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı mesajı gönderdi.

Toptan'ın mesajı şöyle:
''Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir binanın duvarına bırakılan bombanın patlaması sonucu Uzman Çavuş Ragıp As'ın şehit olduğunu ve Uzman Çavuş İlyas Acar'ın yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Vatanı uğruna aziz canını feda eden şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı, yaralımıza acil şifalar diliyorum.''

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün meydana gelen patlamada 1 asker şehit olmuştu. 1'i asker, 2 kişi de yaralanmıştı. Cumhuriyet Mahallesi'nde bir binanın duvarına bırakılan uzaktan kumandalı patlayıcı, iftar saatinin olduğu 18.15'te evlerine gitmekte olan uzman çavuşların geçişi sırasında patlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler