Şehir tiyatrolarından Şubat'ta 3 yeni oyun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Şubat ayında 3 yeni oyun sahneleyecek.

Yayınlanma: 01.02.2010 - 15:36
Abone Ol google-news

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Şehir Tiyatroları şubat ayında ''Bakhalar'', ''Merhaba, Hoşçakal'' ve ''Fareli Köyün Kavalcısı'' adlı oyunları izleyiciyle buluşturacak.

Euripides'in ölümünden sonra ilk kez M.Ö. 407 yılında oynanan ünlü piyes ''Bakhalar'', bu kez Romanyalı yönetmen Mihai Maniutiu'nun farklı metin düzenlemesi ve rejisi ile Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde 5-14 Şubat arasında sahnelenecek.

Oyunda ''Coşku Tanrısı Dionisos'', Anadolu ve Orta Doğu'da ün kazandıktan sonra doğduğu yere gelir, kendi ayinlerini benimsetmek ister. Kral Pentheus ona karşı çıkar. Oysa bu noktada fırsat doğduğunu düşünen Teresias, kralı iknaya çalışır. Dionisos tanrı olmasa bile öyle tanıtılıp çıkar uğruna kullanılabilir. Ama kral direnir. Bunun üzerine Dionisos'un etkisine giren kadınlar (Bakhalar) tarafından saf dışı bırakılır. Oyunda Jülide Kural, Şebnem Köstem, Aslı İçözü, Meriç Benlioğlu, Özge Borak Şakrak, Özge Kırış, Nergis Çorakçı, Seda Fettahoğlu, Esin Umulu, Çağlar Yiğitoğulları, Ali Mert Yavuzcan, Doğan Atınel, Mert Tanık, Okan Patırer, Nihat Alpteki, Cemal Ahhan Şener ve Özgürefe Özyeşilpınar rol alıyor.

Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde 10-21 Şubat'ta izlenebilecek ''Merhaba Hoşçakal'' isimli oyunda ise yıllar sonra eve dönen Hester'in erkek kardeşi Johnnie ile yaşadığı birkaç saat süren aile içi hesaplaşma anlatılıyor.

Yıllarca köle gibi çalıştırıldıktan sonra bir iş kazasında bacağı kopan babaları, hurdaya çıkarılmış bir makine gibi kenara atılmıştır. Terk ettiği eve 15 yıl sonra yalnızca bir ''Merhaba, Hoşcakal'' demek için uğradığını söyleyen Hester'in asıl niyeti babasının tazminat parasından payını almaktır. Yaşamın savurup attığı bu iki kardeş, bir gece boyunca yitirdikleri aile, çocukluk, sevinç, umut ve aşkın da içinde olduğu her şeyi sorguluyor. Athol Fugard'ın yazdığı Taner Barlas'ın yönettiği oyunda Tolga Yeter, Ayşen Çetiner Sezerel rol alıyor.

Adrian C. Mitchell'in yazdığı, Gülsün Siren Kınal'ın oyunlaştırdığı ve Cem Karakaya'nın yönettiği ''Fareli Köyün Kavalcısı'' 13, 14, 20, 21, 27 ve 28 Şubat tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler