Fırat, 'uyuşturucu' iddialarını yanıtladı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Fırat, CHP Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ilgili ortaya attığı iddiaları yalanladı. Kılıçdaroğlu'nun birlikte katılacakları televizyon programına gelmediğini öne süren Fırat, "Kılıçdaroğlu'nun televizyonda 'Ben müfteriyim, müfteriyim, müfteriyim' demesini istedim" dedim.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 10:34
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ilgili ortaya attığı iddiaları değerlendirdi.
Fırat, CHP'li Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik "Mehmet Mir Dengir Fırat'ın en büyük ortağı olduğu MENAS'ın ürünlerini yurt dışına götüren TIR'da 89 kilo eroin yakalandı mı? Yakalanmadı mı? Mehmet Mir Dengir Fırat'ın en büyük ortağı olduğu MENAS şirketi, hayali ihracat yaptı mı? Yapmadı mı? Başbakan'a soruyorum 'Fırat'ın iftira attığını sizin imzanızla kanıtlarsam, Fırat'ı partideki görevinden alacak mısınız? İftiracılığı kanıtlanırsa 'ben şerefsiz bir müfteriyim' diye açıklama yapmasını isteyecek misiniz?" sorularına canlı yayında yanıt verdi.  
 
 
Fırat, Kılıçdaroğlu'nun elinde kendisiyle ilgili kesin deliller olmadığını öne sürerek, şunları söyledi:
"Benimle ilgili iddia ettiği konularda kesin delil sunmasına gerek yok dedim. Şüphe uyandıracak bir ön delil sunar ise, söz veriyorum derhal milletvekilliğine orda istifamı yazıp TBMM’ye göndereceğim dedim. Ama bu olmadığı takdirde ve ben bunun aksini ispatladım takdirde sayın Kılıçdaroğlu’nun milletvekilliğinden istifa edecek bir karaktere sahip olmadığını bildiğim için böyle bir talepte bulunmayacağımı, ancak televizyonda  'Ben müfteriyim, müfteriyim, müfteriyim' demesini istedim."
 
 

 

'Fırat'ı müfteri ilan ediyorum'


Kılıçdaroğlu ile bir televizyon kanalına katılacaklarını ancak Kılıçdaroğlu'nun programa gelmediğini iddia eden Fırat, "Programa katılmasını istedim ancak yine gelmedi. Ben programda yine çağrı yaptım. Bir araya gelebileceğimizi ve konuyu tartışabileceğimizi söyledim. Ancak hala resmi bir cevap alamadım. TBMM’de basın toplantısı yapacakmışız, orada kozlarımızı paylaşacakmışız. Bu aptalca bir şey korkaklık. Ben burada sayın Kılıçdaroğlu’nu burada müfteri olarak ilan ediyorum. Bundan sonra bay Müfteri dediğim zaman Türk halkı eski adı sayın Kılıçdaroğlu olarak andığımı bilecektir' diye konuştu.
 

Fırat, Kılıçdaroğlu’nu tekrar canlı yayında tartışmaya davet ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gelmediği takdirde müfteridir. Gelmediği takdirde başka kelime söylemek istemiyorum. Nokta nokta nokta… Onu siz de doldurabilirsiniz onu bu halk da dolduracaktır. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Ne olursun kaçma. Gel, ama patronundan mı izin alacaksın, efendinden mi izin alacaksın onu al. Ama korkma bir şey olmaz. Çok çok zaten adın ‘müfteriye’ çıkmıştır daha fazla olacağını zannetmiyorum. Ama söz veriyorum kendisinden istifa talebinde bulunmayacağım. Biraz önce söylediğim gibi ispata lüzum yok. Şüphe uyandıracak bir delil bulduğu takdirde bir kez daha söylüyorum namusun ve şerefim üstüne yemin ediyorum ki milletvekilliğimi bırakacağım o anda. Ve o günden sonra da bir kez daha siyasetin adını dahi ağzıma almayacağım.”


Hayali ihracat iddiası

Fırat, Milliyet Gazetesi’nde yayımlanan hayali ihracat yaptığına yönelik haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Gazeteye telefon ettiğimde bunun hiçbir belgeye dayanmadığını, böyle bir ifadenin gazetede yayımlanmasını etik bulmadığımı söylediğimde bana bu bizim için haberdir haberi yayımlamak zorundayız" dedi.

Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İnsanlara çamur atmayı basın özgürlüğü sayanlara karşı çıkışımız bu. 2002 seçimlerde CHP’den Diyarbakır’dan aday adayı olmuş bir vatandaş devlet görevlisi olarak görev yapıyor. Bu dosya onun tarafından hazırlanıyor.

Ancak Dengir Fırat’ın ilişkili olduğu bir kararda işlemler yapılıyor. Mersin Cumhuriyet Savcılığı’nın Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuluyor, bilir kişi incelemelerinden sonra 21.05.2007 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar veriliyor. Ama gümrük müsteşarlığı avukatı buna itiraz ediyor. Yasa gereği en yakın ağır ceza mahkemesine gidiyor ve kovuşturmaya yer olmadığına dair savcılık kararının doğru olduğuna karar veriyor. Bunun ötesinde izahata girmesine gerek yok.

Ancak, bu evrakı düzenleyen kişi 2007 seçimlerinde bir kez daha CHP’nin Diyarbakır milletvekilliği aday adaylığına müracaat etmiştir. Ancak bunu daha evvel bunu açıkladığım için, daha evvel vermiş oldukları sözü CHP yerine getirmeyerek bu kadar büyük fedakarlıkta bulunan birini milletvekili yapmıyorlar."

 

Gül'ün görev süresi


AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 7 yıllık görev süresinin dolmasının ardından yeniden aday olabileceği şeklindeki yasal değişikliklere ilişkin “Bu bir hukuki tefsir olur, benim bu tefsire girmem siyaseten mümkün olmaz. Ama bana yine hukuk fakültesinde basit bir şey öğretmişlerdi, ‘Kamu hukukunda müktesep hak olmaz’ demişlerdi” dedi.



Baykal'ın mal varlığı


CHP lideri Baykal ve eşinin mal varlığını birlikte açıklamasını isteyen Fırat, Baykal’ın hisse senetlerinin bir bölümünün İş Bankası Yönetim Kurulu’na CHP kontenjanından atanan birinin şoförü olan Cemal Kantaş ve aynı kişinin eşinin sekreteri olan Sevgi Alyanak adına da alındığını iddia etti.
Fırat, “Eğer yasal bir işlem yapıyorsanız neden bir şoförün ve neden bir sekreterin üstüne alım yaptınız? Bu işlem hukuka aykırı bir işlem miydi? SPK’nın denetim alanı içinde olan bir olay mıydı?” diye sordu.


'Boykot çağrısı'ndan basın özgürlüğüne


Başbakan'ın Doğan grubuna yönelik “boykot çağrısı” nın ardından Fırat, basın özgürlüğünden yana olduklarını savundu. Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Herhalde bir tek dünyada Türkiye’de ve anti demokratik ülkelerin dışındaki tüm ülkelerde basın mensuplarının sosyal hakları, kişisel hakları mutlak surette koruma altındadır. Ancak basın özgürlüğü böyle olabilir. Yoksa patronun iki dudağı arasındaysa basın mensubunun geleceği ekmeği orda basın özgür olamaz. Orda patron özgür olabilir. Biz buna karşıyız bunun mücadelesini veriyoruz ama birileri bunu anlamamakta ısrar ediyor. İnşallah mecburi sendikalaşmayı basında getireceğiz. İnşallah o da bir hal çaresine girecektir.”


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler