Alevi-Bektaşi Federasyonu'nun tepkisi

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "medyayı boykot" çağrısını faşizanlık olarak değerlendirirken, Deniz Feneri davasına ilişkin açıklamalarda da bulundu. Balkız, konuşmasında, " Ülkemiz, AKP karanlığına teslim olmayacaktır" dedi.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 10:58
Abone Ol google-news

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, federasyon yöneticileriyle birlikte Mülkiyeliler Birliği Vakfı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Almanya’da sonuçlanan Deniz Feneri e.V yolsuzluğuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Balkız, “Dini ticarette, siyasette alabildiğine istismar eden zihniyetin son icraatı ‘Deniz Feneri’ adı altında Almanya’da bütün görünümüyle ortaya çıkmış, yüzyılın dolandırıcılık faaliyeti yargı kararıyla kesinleşmiştir” dedi.

Balkız, insanların merhamet, hayırseverlik ve yardımseverlik duygularını, dini de kullanarak örgütlü bir biçimde dolandırıcılık konusu yapanların asıl “ağababalarının” Türkiye’de olduğunun yargı kararıyla kesinleştiğine dikkat çekti. Balkız, “Yolsuzluk fenerinin Türkiye’de bulunan asli faillerinin iktidar çevreleri ile çok yakın ve organik bir ilişki içinde bulunduğunun ortaya çıkması başbakanın dengesinin bozulmasına neden olmuştur” diye konuştu.

 

Boykot eleştirisi

ABF Genel Başkanı Balkız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, basına yönelik boykot çağrısını da eleştirdi. Balkız, şunları söyledi: “Yolsuzluk ağı yanına yöresine kadar uzanan ve bu durumun mahkeme kararıyla sabit hale gelmesi karşısında, milyonlarca yurttaşa yapılan haksızlığın üstüne gitmesi gerekirken, hukuk devletinin mekanizmalarını çalıştırması beklenirken, Başbakanın hırsızlıları değil de hırsızlığın haberini yapan basın yayın organlarını cezalandırmaya kalkışması, boykot çağrısı yapması, büyük bir talihsizliktir. Basın özgürlüğünü engellemeye, halkın haber alma hürriyetini kısıtlamaya, basını sindirmeye yönelik bu çağdışı imha hareketine girişenler hep dikta heveslileri olmuşlardır. Ama bu ceberrut, tahammülsüz, yasakçı zihniyet dönüp hep sahiplerini vurmuştur.”

 

Savcılar göreve

AKP’nin işine geldiğinde hukuka sarıldığını, işine gelmeyince hukuku dinlemediğini öne süren Balkız, AKP yönetiminin Alman mahkemesinin Deniz Feneri davasını da görmemezlikten geldiğini söyledi. Balkız, “Deniz Feneri davasında suçluların yakalanıp yargılanmasını sağlayacak yürekli savcıları göreve davet ediyoruz. Ülkemizin AKP’nin karanlığına ve faşizmine teslim olmayacağını herkese ilan etmek isteriz” dedi.

Balkız konuşmasının devamında, 'AİHM'in ve Danıştayın zorunlu din dersi kararlarını görmeyen AKP, Deniz Feneri davasında Alman mahkemesinin vermiş olduğu kararı da görmemektedir. AKP, Deniz Feneri kararında belirtilen 'asıl sorumluların Türkiye'de olduğu' gerçeğini göz ardı etmeden, gerekli soruşturmanın açılmasını sağlayarak, yurttaşlarımızın dini duygularını sömürenlerin cezalandırılmasını sağlamalıdır.'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler