Palin'in mesajlarını kim 'hack'ledi?

ABD'de Demokrat Parti Memphis milletvekilinin oğlu, cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin'in kişisel anında mesajlaşma programına (messenger) girmekle suçlanıyor. Amerikan Adalet Bakanlığı'ndan bir yetkili, bu yöndeki haberleri ve bir soruşturma olduğunu doğrularken, David Kernell hakkında veya bu olayla ilgili henüz bir dava açılmadığını söyledi.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 10:57
Abone Ol google-news

ABD'de Demokrat Parti Memphis milletvekilinin oğlu, cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin'in kişisel anında mesajlaşma programına (messenger) girmekle suçlanıyor.

Tennessee eyaletinin yerel televizyon kanalı WBIR TV'nin haberine göre, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) ajanları, bilgisayar korsanlığı suçlamasıyla karşı karşıya bulunan Tennessee-Knoxville Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki David Kernell'in evinde arama yaptı.

Bilgisayar korsanlığıyla suçlanan öğrencinin babası Demokrat Parti Milletvekili Mike Kernell ise iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

Anında mesajlaşma sistemi geçen hafta "hack"lenen Palin'in bazı elektronik postaları ve iki aile fotoğrafı internette yayımlanmıştı.

İnternette yayımlanan e-mailler arasında, Palin'in, Kongre'ye seçilmek isteyen Alaska Vali Yardımcısı Sean Parnell'e gönderdiği elektronik posta dikkat çekmiş, cumhuriyetçi başkan yardımcısı adayı, vali olarak devletin kamu işlerini yürütmek için, yasaların emrettiğinin tersine kişisel elektronik mesajlaşma sistemini kullanmakla eleştirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler