ABD'den Afgan tutuklulara izin

Afganistan'daki ABD ordusu, Amerikan askeri cezavinde tutulan Afganların aileleriyle yüz yüze görüşmelerine ilk kez izin verdi. Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı'nın yetkilisi Greg Muller, Amerikan ordusunun başkent Kabil'in 40 kilometre kadar kuzeyinde bulunan Bagram hava üssündeki 5 Afgan tutuklunun aileleriyle bir saat görüşmesine izin verdiğini belirtti.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 11:15
Abone Ol google-news

Afganistan'daki ABD ordusu, Amerikan askeri cezavinde tutulan Afganların aileleriyle yüz yüze görüşmelerine ilk kez izin verdi.

Yıllardır süren müzakerelerin ardından görüşmeleri ayarlayan Uluslararası Kızılhaç Teşkilatının yetkilisi Greg Muller, Amerikan ordusunun başkent Kabil'in 40 kilometre kadar kuzeyinde bulunan Bagram hava üssündeki 5 Afgan tutuklunun aileleriyle bir saat görüşmesine izin verdiğini belirtti.

Kabil'deki Kızılhaç teşkilatının aileleri Bagram'a götürdüğü, görüşmelerin cezaevinin dışında, ancak üssün içindeki bir tesiste yapıldığı kaydedildi.

Bagram'daki Amerikalı Tuğgeneral James McConville de bu türden programların özellikle tutukluların davranışları üzerindeki olumlu etkilerin farkında olduklarını söyledi.

Kızılhaç heyetleri Bagram'daki cezaevini 2002'den bu yana ziyaret ediyor. Teşkilat ocak ayında, ailelerin tutuklu yakınlarıyla video konferans yöntemiyle görüşmesini sağlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler