Kılıçdaroğlu 'hodri meydan' dedi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçtaroğlu, Başbakan yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın kendisi ile ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Kılıçtaroğlu " Baron konuşurken küfürlü konuşuyor. Siyaset halka, gençlere örnek olmalıdır. Bu yaptığı çaresizliğinin ifadesidir" dedi.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 12:12
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın bugün canlı yayında yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Fırat'ın üslubunu eleştiren Kılıçdaroğlu "Küfür ve hakaret paniğin ifadesidir" diyerek, "Sayın Baron" dediği Fırat'la tartışmaktan kaçmadığını söyledi.

"Fırat sizin için 'müfteri' dedi. Ne diyeceksiniz" sorusuna Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Terbiyesine uygun. Ben Baron dedim başka açıklama yapmadım. Fırat nasıl değerlendirecek bilemem. Sayın Fırat küfrü alışkanlık haline getirmiş. Siyaset halka, gençlere örnek olmalıdır. Bu yaptığı çaresizliğinin ifadesidir. Fırat'ı yarın saat 14:30'da TBMM'de Uğur Dündar'ın yöneteceği yayına çağırıyorum."  

Dündar'ı uzun yıllardır gazetecilik yaptığı ve toplum tarafından güvenilir bulunduğu için seçtiklerini belirten CHP Grup Başkanvekili programa katılmama gerekçesi olarak ise şunları söyledi: 

"Neden bir iki televizyon kanalına bağlı kalalım. Tartışmayı herkes izlemek istiyorsa niçin aptalca olsun. Başbakan Erdoğan'ın imzasıyla, Fırat hakkındaki iddiaları kanıtlayacağım. O zaman Fırat'ın çıkıp 'ben müfteriyim' diye açıklama yapmasını istiyorum. Dengir Mir Mehmet Fırat'a 1 gün süre veriyorum." 

Gazetecilerin mal varlığı ile ilgili sorularına ise Fırat, "Mal varlığımı internet sitesinde yayınladım. bu soruyu sorması için Dengir Fırat da internet sitesinde mal varlığını yayınlamalı" yanıtını verdi.

 

Fırat'ın yanıtları

Fırat'a üç soru sorduğunu ancak yalnızca ikisine yanıt verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yüreği yetiyorsa üçüncüsüne de yanıt versin" dedi.

 

Akman'a yanıt

CHP'nin Almanya'daki Friedrich Ebert Vakfı'ndan 85 milyon dolar aldığı iddialarında bulunan RTÜK Başkanı Zahit Akman'a Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Böyle bir durum ispat edilirse 10 katını öderim. Sayın Akman ispat edemezse RTÜK başında oturmaya nasıl devam edecek? Ayrılması gerekecek diye konuştu. Sahtedir. Alman Büyükelçiliği'ne sorulabilir. Belge Türk klavyesinden çıkmamıştır. hiçbir noter yasa dışı belgeyi onaylayamaz. Noter savclığına nasıl yanıt verecek merak ediyorum."

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler