'İçki dayağının sorumlusu başbakan'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Ankara'nın Çankaya ilçesinde, içki sattığı için dayak yediğini öne süren market sahibi Müslüm Göksu'yu ziyaret etti. Göksu'dan olayın ayrıntılarını dinleyen Ateş, bu tür olayların yaşanmasının Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına bağladı.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 12:35
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da evinin bulunduğu Keçiören’de meydana gelen içki dayağının ardından Çankaya’da da benzer bir olay yaşanması CHP’yi harekete geçirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ankara Milletvekilleri Nesrin Baytok ve Zekeriya Akıncı ile birlikte Çankaya Turan Güneş Caddesi’ndeki Çiftlik Market'e gitti ve içki sattığı için dayak yediği öne sürülen market sahibi Müslüm Göksu’yu ziyaret etti. Göksu’dan olayın ayrıntılarıyla ilgili bilgi alan CHP’li ateş, olayın içki satışından kaynaklandığını ifade etti. Saldırganların önce içki alan müşterilere sataştığını belirten Ateş, konuyu CHP olarak sonuna kadar takip edeceklerini söyledi.

Ateş, “Ankara’nın göbeğinde bu yapılıyorsa Anadolu’da ne yapılır kim bilir? Başbakanın tutumu bu tür olaylara cesaret veriyor. Başbakan, Keçiören’de meydana gelen dayak olayı karşısında tavır takınsaydı, bugün bu tür olaylar yaşanmazdı” diye konuştu.

 

Sorumlu başbakan

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, şunları söyledi: “Resmen bunlar içki sattığı için dayak atmışlar. Önce müşterilere ‘Bu aziz mübarek Ramazan gününde neden içki alıyorsunuz’ diye saldırıyorlar. Başka herhangi bir nedeni yok. Olay tamamen içki satışından kaynaklanıyor. Biz bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Böyle saçma sapan şey olur mu? Ankara’nın göbeğinde bu yapılıyorsa Anadolu’da ne yapılır kim bilir? Bu tür olayların yaşanması Başbakanın tavrından kaynaklanıyor. Bir Başbakan, beğenmediği bir medya grubuna kendisi ceza keserse, vatandaş da bundan etkileniyor. Böyle bir anlayış olmaz. Başbakanın tutumu ve söylemleri buna cesaret veriyor. Daha önce de Başbakanın evine 500 metre yakında büfesi olan bir esnaf dövüldü. Bu olayda Başbakan ‘Böyle şey olmaz, bu işin üstüne gideceğiz’ deseydi bu son olay yaşanmazdı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler