'AKP yolsuzlukların batağına saplandı'

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, birkaç gün içinde Kanal 7'ye ilişkin olarak işleme konulmayan raporla ilgili Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararını kamuoyuna açıklayacağını bildirdi. Hamzaçebi, ülkede yüzde 47'lik oya rağmen ''siyasi kriz'' olduğunu, AKP'nin yolsuzlukların batağına saplanıp kaldığını iddia etti.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 13:46
Abone Ol google-news

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP Trabzon İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, AKP'nin, 22 Temmuz seçimlerinde aldığı desteğe güvenerek uzlaşma aramayan bir yaklaşım içinde olduğunu, bu yaklaşımın çağdaş demokratik anlayışla bağdaştırılamayacağını söyledi.

Ülkede yüzde 47'lik oya rağmen ''siyasi kriz'' olduğunu, AKP'nin yolsuzlukların batağına saplanıp kaldığını iddia eden Hamzaçebi, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Şaban Dişli olayıyla başlayan, Kanal 7 ve Deniz Feneri davasıyla devam eden yolsuzluk zincirinin sonraki halkalarının neler olacağını şu an bilemiyoruz. Ama bu halkaların devamının da olacağı kanaatindeyiz. Yolsuzluklara bulaşmış olan bir partinin, yolsuzlukları önleme konusunda en küçük bir adım atma niyeti olmayan partinin, yolsuzlukları önlemesi beklenemez. Bugün yolsuzluklara kol ve kanat geren bir iktidar partisi, bir Sayın Başbakan vardır.''

Akif Hamzaçebi, Kanal 7 ve Deniz Feneri bağlantısının devamını izlediklerini, her gün yeni bir belge çıktığını savunarak, şunları kaydetti:
''Birkaç gün içinde Kanal 7'ye ilişkin olarak işleme konulmayan raporla ilgili SPK kararını kamuoyuyla paylaşacağım. Hatırlayacaksınız, SPK, yapmış olduğu açıklamada, gündemlerinde herhangi bir karar alınmasını gerektiren herhangi bir rapor olmadığını ifade etmişti. Kanal 7 yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmayı öneren raporun, hangi hukuki olmayan gerekçelerle işleme konulmadığını daha detaylı olarak sizlere açıklayacağım.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler