"Çavuşoğlu'na oy vermem söz konusu değildi"

CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş, AKP'li Mevlüt Çavuşoğlu'nun Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi başkanı seçilmesiyle ilgili oy kullanmadığının iddia edildiğini belirterek "Çavuşoğlu Avrupa Demokrat Grup üyesidir. Demokrat Grubun değil Sosyalist Grubun üyesi olan Birgen Keleş'in oy vermesi sözkonusu olamaz"dedi.

Yayınlanma: 04.02.2010 - 10:16
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin Meclis grup toplantısındaki sözlerine yanıt verdi. AKP'li Mevlüt Çavuşoğlu'nun Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı seçilmesi için oy kullanmadığının iddia edildiğini hatırlatan Keleş, "Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Demokrat Grup üyesidir. Seçimin ilk aşaması Eylül 2009'da grup içinden bir aday gösterilmesiydi. Mevlüt Çavuşoğlu bunu kendi grubundaki yedek üyelere de oy verdirterek sağlamıştır. Bu aşamada Demokrat Grubun değil Sosyalist grubun üyesi olan Birgen Keleş'in oy vermesi sözkonusu olamaz. İkinci seçim 25 Ocak 2010'da Genel Kurul'da yapılacaktı ve 22 Ocak'a kadar başka gruplardan veya Demokratlar grubundan başka adaylar çıkabilirdi. 22 Ocak'a kadar başka aday çıkmayınca Mevlüt Çavuşoğlu genel kurulda seçim yapılmadan başkan ilan edildi"dedi.

Çarpıtılarak istismar edilen oyun Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin Eylül 2009 toplantısında tartışılan '60 yıllık deneyim ışığında Avrupa Konseyi'nin geleceği'isimli raporun karar taslağında yer alan bir maddeyle ilgili ve başkanlık süresi konusunda olduğunu söyleyen Keleş, şunları kaydetti: "O tarihte Mevlüt Çavuşoğlu'nun tek olarak aday olması kesinleşmiş değildir. CHP, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yurt dışında önemli bir göreve gelmesinden ve orada başarılı olmasından ancak mutluluk duyar. Bizlerin de görevi Türkiye'yi, partimizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek ve ülke çıkarlarını korumaktır. Benim iki yıldır Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde ve Avrupa Güvenlik ve Savunma Asamblesinde ne yaptığımı merak edenler Genel Kurul'da yaptığım konuşmalara bakarak Türkiye'yi hangi düzeyde nasıl temsil ettiğimi görebilirler."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler