Mısır'da kaçırılan turistler

Sudan Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da kaçırılan 5 Alman, 5 İtalyan, 1 Rumen ve 8 Mısırlının yerlerinin tespit edildiğini açıkladı. Durumlarının iyi olduğu ve herhangi bir yaşamsal tehlikeleri bulunmadığı belirtilen turistlere yönelik bir kurtarma operasyonu planlanmadığı açıklandı.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 13:47
Abone Ol google-news

Mısır'da 19 kişinin kaçırılmasıyla ilgili açıklama yapan, Mısır hükümeti sözcüsü Mecdi Radi, dün kaçırılarak Sudan'a götürülen 5 Alman, 5 İtalyan, 1 Rumen ve 8 Mısırlının henüz serbest kalmadığını kaydetti. Turistlerle birlikte kaçırılan Mısırlıların iki rehber, 4 şoför, bir koruma ve seyahat şirketinin sahibi olduğu kaydedildi.

Mısır Turizm Bakanı Züheyr Garana da dün geç saatlerde yaptığı açıklamada, kaçırılanların hala Sudan'da olduğunu, Alman hükümetinin bu kişilerin serbest bırakılması için görüşmeleri sürdürdüğünü ifade etti.

Mısır hükümetinin henüz kaçıranların kimliğini belirleyemediğini ve kendilerinin bu kişilerle temasta olmadığını ifade eden Garana, kaçıranların 15 milyon dolar civarında fidye istediğini de belirtti.

Son edinilen bilgilere göre, Sudan Dışişleri Bakanlığı, Mısır'dan Sudan'a kaçırıldığı bildirilen 11'i turist, 19 kişinin yerinin belirlendiğini bildirdi. Bu arada Mısır Turizm Bakanı, 19 rehinenin iyi durumda olduğunu ve yaşamlarının tehdit altında olmadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Dış İlişkiler Müsteşarı Mutrif Sıddık, yabancı turistlerle Mısırlıları kaçıranların yerlerinin tespit edildiğini, Sudan, Mısır ve Libya sınırları arasındaki tampon bölgede olduklarını belirtti.

Sıddık, rehinelere zarar verilebileceği için kurtarma operasyonu düzenlemeyi planlamadıklarını ifade etti.

Mısır Turizm Bakan Züheyr Garana, AFP'ye yaptığı açıklamada, ''Herkesin iyi olduğuna dair güvenilir bilgiye ulaştık. Hepsi iyi, yanlarında yeterince su ve yiyecek var. Kötü muamele görmüyorlar'' dedi.

Garana, kurtarma operasyonu düzenlenmesi halinde rehinelerin öldürüleceği yönündeki söylentileri de yalanladı ve rehinelerin yaşamlarının tehdit altında olmadığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler